Affordable Watches 手錶討論區(19)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
舊嗰啲好值錢㗎

不過淘寶應該都有差唔多款 仲平幾多
小佐和巴又係成日毒我地
咸仔呢隻我覺得好值得買啊 買左幾隻新錶戴得最多係佢
我試過38 同42 我戴42好睇d
可能我個人大份 戴大隻d既錶會好睇d
之前試東方隻kamasu 又係細左d 最後買左triton
我都有黑色隻6900
計落有13年
但好襟玩,只係換過一次電
我左手邊隻casio 個邊d膠框都爛哂 得番個芯
之前有幾年做地盤粗戴到而家都未換個電 又行得走得
而家轉番做文職 呢隻錶都應該唔會再戴 但係都會keep起佢 d回憶係冇價既
呢隻咸仔係我必買list,依家諗住留返聖誕或者生日先買,想佢有返啲價值觀同重要性,對上一次買錶4年前生日

依家已經有個list記低邊隻有興趣係想買,差在去試下佢再決定
今年可能買住KUOE Old Smith 90-002先,未諗到買咩色錶面(白/綠/藍)
BOLDR Venture - Singularity係幾吸引
上面Sekio隻熊貓面,勁鍾意,但目前想要機械錶先
錶盒呢啲嘢一分錢一分貨,呢個價位9成淘寶
都無諗佢升唔升,但呢隻真係好靚,等我典多陣先
我知 所以會慢慢升級上去
想問各位如果鋼錶左右錶帶唔對稱
係咪應該12點鐘方向短啲 近自己6點方向近啲?
首先錶身坐正,之後錶帶扣盡量中間
不過佢有個位好Tricky,
如果前後個格數一樣地少,
有機會個錶帶個摺位會長啲,
間接推後左隻錶
隻隻錶,隻隻手都唔同,要自己試,唔舒服就拎去買嗰度改都舒服為止
買套工具自己慢慢改
我都係咁話, 但手細到一個地步, 就會發現, 點拎走啲格都係唔夠
我都係覺得gen2 v2 隻羅馬字面靚啲
白面藍針
40.5 喎

新嗰隻 38 正好多
Lug to lug大約46.6mm, 都算ok細架喇放喺40.5mm嘅錶
38嗰隻硬係覺得冇乜靈魂
可能真係各花入各眼,同埋如果買咗bambino第一件事真係要換咗條錶帶佢
我都有個5格
好似一樣款
Btw你咁樣係引人post錶盒
post啦,想睇你珍藏

今日好熱鬧,平錶貴貨都有
連錶盒都出埋
值得欣賞
我都係同款5格
Hktvmall買
我黎黎去去個幾隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞