[Uaena] IU 討論區 (42) - The Golden Hour: 首位登上蠶室主競技場韓國女歌手

1001 回覆
20 Like 12 Dislike
Uaena真蠱惑
點解?
25歲時是非常美好的時光,無論是當時的音樂還是人,都讓人留戀,但是以後不會唱了,因為現在如當時一般完美。所以把25留給那時的知恩
Good day三段高音都唔會再唱
好正咁
14周年粗卡

14週年快樂
繼續GOOD SHOW
要good show

聽日尾場順利之後好好休息 出道週年快樂
仲有good day
唔知點解 我覺得IU好快就會退休

今次個場已經係韓國最大
再開都唔知可以去邊
我估佢最多做埋個世界巡迴就退休
希望唔好俾我燈中
我估15週年正式退休
各位要好好珍惜佢
我就樂觀少少:可能會似當年梅艷芳、張國榮嗰種「半退」,唔上音放打歌亦唔攞獎,但繼續定期出歌,同埋放更多時間拍戲。起家係唱歌,一路都係固定嘅飯源,呢條根佢唔會咁易放棄。講到尾「歌影視三棲」而且都做到一定成就嘅全能大明星,本身就係珍貴稀有嘅賣點,keep住點都好過割。
我太遲先入坑 未現場睇過演唱會
希望有生之年會睇到一次都好
佢每次開演唱會我都覺得已經倒數緊
今次感覺特別大
佢真係好勁好叻 歌影視都做到咁高成就
仲要咁靚 心地又好
全世界真係冇乜幾個呢啲明星

佢遲啲半退又好全退都好
希望佢嫁個好老公 幸福快樂 得閒岀下歌
岀下show 我已經好滿足
真係好似公主咁靚
認同巴打所講,我覺得佢會係拍戲上面想拎d大獎。
由比人話戲屎,無演技,走到上埋影展,真係唔易。
希望係啦
我記得佢唔知邊個節目講過話想突然有一日宣布結婚
比全部人一個驚喜 feel到嗰日好快到 之後就開始減少哂啲活動
真係好矛盾 又想佢幸福快樂又唔想佢咁早退休/半退
最後一個目的地
佢真係好謙虛明明已經係kpop一姐
你唔好咁啦 出道週年講埋啲咩退休
有了解iu都知佢一直以嚟嘅目標係長長久久咁做歌手 由10年前講到宜家 我唔覺得佢呢個信念會因為開完蠶室就會變 咁講嘅話其他男團/男歌手咪要退休

我諗iu想30歲之後慢翻落嚟 唔想以前20代咁chur 調整下自己體力啫 佢最鍾意唱歌做音樂 先30歲點會咁快退休 最多係唔唱某啲時期嘅歌 有個新開始雖然有份笑佢潛水退休歌手

最重要係佢應承咗我哋會唱多50年 有片為證 唔理啊 佢仲有46年要唱㗎我會等iu再開演唱會
https://youtu.be/lCqT2mTFvrs?t=379
可能會出歌慢啲,甚至會好似孝利咁慢慢淡出,但至少唔會冇曬既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞