[Uaena] IU 討論區 (42) - The Golden Hour: 首位登上蠶室主競技場韓國女歌手

1001 回覆
20 Like 12 Dislike
Pieces之前應該係chat-shire
palette同chat shire隻碟都好啱聽 勁好loop
認同 👍👍👍
係咪仲未有golden hour bluray訂
見到Edam近排嘅效率同質素 都唔敢想佢哋咁快出住 寧願慢慢整好啲先喇估起碼下半年啦
https://youtu.be/wCbUWU4l_Ko
準備出專輯同拍劇 仲有計劃出關於32歲嘅歌 之後又睇咗唔少韓劇
有時都覺得幾矛盾,又想佢快啲有新歌、新劇出。但係又唔想佢好似20代嘅時候咁辛苦。 😛
你地集運定係點
之前都直運香港
今次試下集運
死火,唔記得申請6期會員
有無人真係申請完5期唔申請6期
聽左就快10年kpop都唔知啲歌詞唱緊乜不過kpop啲歌詞譯返做中文好似好on9的
好多韓文歌其實中字都係靠個翻譯美化,
講意境既都係老歌屈D
Meaning of You果句
我要在雲團上面建築城堡
為你拉下窗戶 吹進微風的窗戶
已經next level
IU自己既歌,唔講舊既,新歌celebrity用英譯睇返都填得幾好,
]
6期 第一日
之後話6期係史上最多會員年年人數都突破
我都想知佢幾時過嚟
想問吓你哋有無儲埋日文嗰幾隻碟? 我硬係覺得怪怪地所以買完韓文嘅就無買落去。
230309 海特真露工作人員稱「今年IU也將作為真露代言人進行活動」

燒酒企業里排名第一的海特真露繼續與IU延續緣分。IU是代言真露最久的代言人。從2014年到2018年一直作為代言人,且在2020年再次被選為代言人,到今年為止為代言的第9年。此外也兼任真露自創的碳酸果汁酒品牌「露水嘟嘟」的代言人。IU擺脫了以性感為基準的燒酒代言人概念,收穫了「有新鮮感」的評價。

真露Fresh在去年達成了歷代最高銷量,「IU效果」得到了充分顯現。最近10年里,銷量一直維持著年增長5%,且去年銷量比前年增長了9%。真露(Fresh, 原味)在1988年10月上市之後,到去年12月為止累計售出375億瓶。海特真露工作人員稱「今年IU也將作為真露代言人進行活動」。

cr.
only-IU中國首站
如果係真,咁朴明秀真係要檢討吓 😂

https://www.bilibili.com/s/video/BV17z411B7YG
樸敘俊x IU《Dream》終於來了…新電影將4月上映

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞