[樓下有人] 林峯討論區(3) 有新歌聽喇

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
算啦
佢唔喺香港都預咗零宣傳
佢而家出歌都係志在自己同啲fans開心下
已經冇乜理個市場
第一次慢歌opening係幾特別 不過Nice+LFX6.8好型 同埋經歷鏡啱啱個演唱會先發覺以前林峯演唱會成日企同吊到咁高真係搏命
希望披荊斬棘可以令佢喺支那再紅啲甚至令台灣多啲人中意佢啦 Btw其實幾想佢搵洪嘉豪寫啲K歌比佢
華納啲班底應該都會輪流寫歌比佢
反而我覺得唔會其實我feel到其實華納對於佢嘅作品係好hea 最落力宣傳真係唱情歌的人 最基本mv嘅簡介嗰度又有hashtag 又有標明warner music hk
之後嗰幾首廣東歌已經冇晒呢啲 宣傳又冇 , 睇返其他華納歌手嘅mv全部都會有hashtag 同公司名

最玩命係2016架吊車
華納有咩班底 我淨係想林峯唱吓洪嘉豪作嗰啲歌或者同衞蘭合唱 千祈唔好同條垃圾fuckboy有咩合作
當時係山腰位嘅我同個frd係開心到痴咗線 事後睇翻其實真係幾危險
勁唔穩陣
唔知第幾集 小齊同Ron比賽坐個滑板 Ron抄車佢笑咗好耐
睇翻dvd其實都有震
又冇嘢圍住 對比返軒公今年嗰架差好遠
軒公嗰架真係算係前人種樹後人乘涼 英皇擺明用同一個idea嘅改良版
投放嘅資源差別加上肯定好多人以為軒公係第一個用吊車
冇計軒公又真係樂壇一哥, 林峯最多係一線啫 不過林峯其他啲舞台機關應該都洗咗唔少錢先安全, 唔係就會變到鏡狗咁
咁蛋記做咗咁多年演唱會都正常啦邊似得viu

阿峯對落仲有一姐試過玩吊車 不過個人認為係因為一姐有去睇heart attack所以佢加咗呢個idea然後軒公再用
蛋記搞演唱會喺香港嚟講直頭最top, 一對比古sir同軒公喺舊公司啲演唱會就知 Viu間垃圾嘢又要賺到盡想慳錢依家結果咪咁 最慘承受惡果嗰個係個dancer唔係viu 依家間間公司都淨係識冷處理, Viu處理鏡錯嶺班人係咁華納處理個fuckboy啲負面嘢又係咁
一姐係雞容? 不過佢啲show咁多跳唱舞台機關實有參考啦
有冇人發覺佢上咗披荊斬棘之後個樣有少少唔同咗硬係覺得佢眼角向上咗好多之前喺香港嗰排都冇嘢 係咪拉過面皮嚟
可能忙得滯個人瘦翻?

堅定流
有冇得睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞