[樓下有人] 林峯討論區(3) 有新歌聽喇

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
啲歌詞有咁差咩
Btw題外話係隔離講軒公個po留言話愛與誠同愛得太遲街知巷聞過櫻花樹下同酷愛比人係咁負皮係咪因為連登年齡層問題多軒公fans 我自己覺得講到街知巷聞嘅歌軒公及唔上古sir同單春, 甚至愛不疚有劇集加持可能仲多人識唱啲
愛與誠連我媽都識得唱兩句
我都覺得劇集歌(以前)反而仲街知巷聞
唔係好差 但又唔算好囉…
咪係囉 以前真係紅到老一輩都識, 依家啲所謂hit歌其實都係得啲後生喺網絡世界自己圍爐話好hit
我覺得做飯謙今次算係咁
好過幼稚未完啲詞成首小學雞level
等愛腐化都夠膽填落去
記得之前有位巴打改咗啲詞都好過原本嗰啲
完全同意巴打所講
而家啲後生好似唔知咩叫街知巷聞咁
當年愛與誠愛得太遲連公園阿婆都識唱
愛不疚求其捉一件都識放手
張敬軒頂盡得首酷愛叫街知巷聞
你叫啲阿婆唱返首櫻花樹下佢都唔知你噏乜
Btw近十年都好似冇首歌係真係去到愛得太遲嘅level
認真四首差唔多啦
依家應該唔會有歌做翻呢啲效果 以前電視電台舖頭餐廳係咁播真係多人識好多, 依家靠網絡多真係得班有follow開嘅先會識
啲人咪會講舊年E先生同記憶綿仲有林家謙之前首一人之境, 講完都覺得差幾個level
死火 我都仲未聽過紀憶綿
唔掂喎咁都唔識連登仔最愛fuckboy嘅歌要比人狙擊
件單春狗無啦啦踩9林峯

古巨基又出首姜濤合唱歌 正式成為連登袋底泥
https://lih.kg/xMQrnEX
#260 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
我ready 好 反正已經踩咗一堆歌手
想問下有無honeys tg group
我都覺得嘥咗首歌 自己幾鍾意個曲風 以林峯來講首歌同以前啲K歌俾係有驚喜
認同幼稚未完填詞嗰條女完全唔撚掂 同原著林日曦啲字差太遠
雖然首歌反應唔錯 但係用到鄧智偉同幼稚完個名基本上就已經用到最後張王牌 有noise有反應係正常
其實個曲算唔錯嘅, 但唔會係受歡迎嗰type 佢依家又唔係鏡MC林家謙嗰啲出咩都比人吹捧到上天
依家每年搵鄧智偉出翻首K歌keep住已經好好 其他仲有歌出咪同其他人合作吓
千其咪比我喺林峯啲mv見到條垃圾修狗
我都覺得應該每年同鄧智偉合作
最好一首快一首慢keep住好似以前咁
快慢各Plug一首
CW啲快歌都係時好時壞 我寧願佢直接經華納喺外國收吓歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞