[樓下有人] 林峯討論區(3) 有新歌聽喇

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
羨慕妒忌恨啊
點解果時以為自己已經冇咁鍾意峯哥冇去睇 依家想等峯哥係香港開演唱會都難
有一排叫巨峰提子

以前係會all in 阿峯演唱會
恨咗勁多年都仲係要請嘉賓
明明13年都已經可以自己擔大旗
唔知下年有無機開紅館
LUML嗰年啲歌同劇老實講真係麻麻嘅
我最估唔到係Heart Attack嗰次都要搵農夫 不過可能真係佢唔識搞氣氛要搵嘉賓幫吓手
華納角度點都會開
都應該好多人想睇
華納搞演唱會應該比唔上英皇 不過千祈唔好請件死人Fuckboy或者Gareth T嗰啲做嘉賓
純碎應該係英皇live嗰陣應承咗佢哋1:56:20
https://www.youtube.com/watch?v=jNY2uACTSPg&t=7038s
啱啱聽完都幾普通下
花家姐真心搞唔掂
華納之前dearjane演唱會好似係同英皇一齊搞
如果阿峯個show都可以咁就應該正啲
不過華納pr見到唔該記得真係唔好請嘉賓
睇阿峯一個就夠
最多請唱k同bosco做嘉賓
點都好過以前啲罐頭歌嘅
不過鄧智偉係咪真係回咗塘
幼稚未完同呢首個melody都去唔返以前咁高質
仲有徐子珊
徐子珊應該好難
講到明收山
咁又未必嘅 佢哋咁fd
嗰年仲有Chok 不過好在2012有Self Portrait+雷霆掃毒幼稚完全面回勇
原來一早就講咗話開演唱會 嗰陣冇睇英皇呢個show真係唔知
最怕要好似之前軒公嗰啲咁懶係提攜新人 比我見到Fuckboy或者喃嘸佬做嘉賓我實噓9完佢哋再去廁所 嘉賓我最想反而係鍾嘉欣
但係如果懶係提攜新人 我覺得反而有機會make 到noise你知而家香港啲taste㗎啦 btw都係想佢冇嘉賓最好
我就係最憎make noise 一陣嗰班新人fans又吹到林峯要痴佢哋人氣 你睇下前排古sir出合唱都比班傻鳩講到痴件垃圾Edan同Fuckboy嘅人氣
呢樣真係預咗佢哋真係自我中心到以為呢班新人好撚紅
咪淨係得本土叫紅啲囉不過啲歌同劇又冇以前班artist咁街知巷聞 更加唔好講去到成個東南亞華語市場啦
個市場真係剩係得香港過多幾年又係會過氣 然之後去到第二度地方就冇人識 原來咁樣就叫做香港樂壇好健康
多翻人留意廣東歌就真嘅同埋呢兩三年大家接受多咗唔同類型嘅曲風 不過結果最紅嗰堆咪又係E先生同記憶綿呢啲k歌 不過好唔好聽就見仁見智啦
唔好請嘉賓啦 想聽峯哥唱吓啲冷門歌多啲
好想聽反話live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞