長江中心2期最新外貌圖 完美遮擋「恒地扭扭波」遮埋中銀

460 回覆
362 Like 29 Dislike
仲搞咁多野做乜
https://www.hld.com/en/press/pressdetail.shtml?region=hk&id=426
恆基網咁寫喎柒頭,你仲熟撚過恆基啊?
柒撚咗就深潛啦柒頭,咪撚再出黎獻醜啦垃圾
抵死,成日開啲納米則
成支自慰棒咁
自己嘢唔要特色

之後去瀨外國建築袋底

又有得笑柒香港建築密密麻麻

連登又贏

圖都有埋 完喇好嘛
你出街嘅話咁你唔好企係大陸人前面
迷信L先會咁,個個都方形真係好樣衰
佢夠話過唔會遷册啦
商家佬信一成都死
啲左膠笑呢個填海區新地盤係摩地大樓,將成座IFC打橫瞓係度
咁同有冇特色無關係
公式設計只係減到施工時既難度

維修費係按樓面面積, 除非你個外型太多奇特先有機會攪到外牆清潔問題, 否則你講既維修同用電係唔會因為外型而有大既關係無關係
做乜要有特色?咁啲商家佬係重視成本效益嘛,棟大廈又唔係藝術品,用嚟展現俾人睇,要咁有特色做乜?
其實你真係唔識,喺你眼中係一個正方形盒
係因為你無知,唔識睇現代建築,你都唔知一個盒入邊嘅當中美學設計
你睇下個預覽設計圖,人哋一早已經預咗會俾前面棟嘢遮曬
和記大廈靚D羅
所以都唔會再同班弱智嘈 中銀當年起既價錢做到咁既面積仲要係標誌性建築都俾佢地話垃圾 痴根
甲級商廈嚟講,CKC嘅廁所都算係幾垃圾
置地果堆咪又係長方盒型,唔明有乜好嘈
交易廣場同IFC好靚咩又
睇成本咖姐 畫到就起到 香港建築師營造師好有料 Archi都算神科 只係去晒幫發展商炒盡
victor:我先係香港大佬,恒地中銀你算老幾
要搞環保野先會多啲設計
再入Section 16囉 不過應該好難批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞