長江中心2期最新外貌圖 完美遮擋「恒地扭扭波」遮埋中銀

460 回覆
362 Like 29 Dislike
長江個2棟嘢真係幾柒下起都起靚啲啦
今次棟樓係咩風水學說
1. 你片緊人地話蛇型建築就用返建築嚟講,你用日本嘅列車嚟片已經有少少離題。
2.你個point根本解釋唔到點解香港建築要咁起,蛇型有咩含義?真係美觀或者係實用用途? 美觀可唔可以搵下邊個artist 有咩含意?

你用外國人都係咁用 其實都無講到香港點解咁多地方會咁用
你咁樣只係講緊「你哋最愛嘅日本都係咁喇on9」
又真係幾串

連登仔我唔知真係咁撚柒蠢,仲信誠哥係黃?定根本就係成班打手
對旅遊業嚟講中銀俾一棟毫無建築特色嘅新樓遮住
對遊客吸引力嘅影響絕對係災難級

對啲唔係大城市成長嘅遊客嚟講
真係專登搭飛機就係為咗睇高樓大廈
好似你去杜拜就要睇哈利法塔,去東京要上Skytree咁解

中銀冇得上,但係你喺尖沙咀影過對面
點都會揀D有特色嘅樓去影
以後唔通影IFC? 定係會展嗰粒龜蛋?
定係會展嗰粒龜
可能我唔識欣賞 我鍾意Norman Foster果種細心實用得嚟又靚 多過Zaha Hadid啲扭嚟扭去好似奇怪昆蟲咁
Sky100任你上
有料真係得啖笑
曲線設計唔係為美觀,唔通係為風水剋香港?

阿媽係女人都要問
災難級
吹到咁撚大
要隔離就真係災難級喇
啱呀啱呀
果幾棵樹
座樓設計到岩岩好唔會斬
有啲位做廣場有啲位做園庭
希望可以起多幾座高樓
唔好舊九龍成日爛融融咁
Norman Foster 香港最新嗰座郵輪碼頭都回晒塘
呢個擺明衝住中銀講
「承襲長江集團中心雋永別致、具標誌性的玻璃幕牆外貌和方正設計,為租戶提供靈活多變的實用空間,每一寸面積均可善用。」
Richard 表示,你明知㗎喎

https://ynews.page.link/nV34
怡和大廈?
起一棟樓至少50年都唔會拆
你邊度聽返嚟隔離措施會玩到2072年?
致敬傳統設計 現代重新演繹

作為舉足輕重的製衣業發源地,亦賦予「恆大‧睿峰」建築師設計項目外立面之靈感。由金屬打造之外立面,構思來自紡織布藝圖案。設計師參考傳統製衣業技術,並研究紡織機器之製衣步驟細節,從而細意勾劃精緻形狀,產生引人入勝之微妙變化。「恆大‧睿峰」致敬傳統紡織工藝,以嶄新手法演繹情懷,為時代印證最美回憶。「恆大‧睿峰」外形設計以布藝為主題,彰顯社區氛圍之藝術氣質;規劃之細密周到,於每個角落淋漓流露。
支銀都咁多人吹奏
大家都知佢係把刀劈落港督府啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞