[肉酸賤種疤執咗佢算啦]巴塞隆拿球迷討論區(452)

1001 回覆
9 Like 18 Dislike
含得好
踢單防中勁撚個Fdj
我覺得似之前鳩文唔識用
沙狗話晒都中場大師,留比真歷實有佢理由
佢踢法有啲似拉仔
中場大師唔用FDJ
應該係隨口講,唔係排名
無睇佢之前點踢,唔知乜料
用左點趕佢走
某啲人

得你一個咩
「啲」是方言詞,流行於粵語、客家話,表示少許、一點兒

「啲」有多種用法:用於形容詞後,表示少許,如「快啲」即快點兒,「少啲」即少一點兒。又表示不定的數量,相當於一些、若干,如「呢啲」即這些,「嗰啲」即那些,「邊啲」即哪些。又用於句首的名詞前,表示這些或哪些,如「啲海鮮好生猛」即那些海鮮活蹦亂跳(形容很新鮮的樣子)
我番黎就係想睇呢啲爭執
好彩甩咗古仔

今日對愛華頓隱形
美斯睇精華夠啦
嗱,賣迪斯我屌鳩你我認,咁你搵埋又係話賣Dest屌鳩你嘅人仲有邊個?不過你條撚樣真係麻鳩煩,係咁屌屌屌
愛華頓hea撚到,今季搏護級呀
好明顯我係將你哋平時幫沙狗護航啲嘢改兩隻字應用返係dest個情況上

你咪繼續覺得沙狗死攬班老嘢冇問題囉
問題對住愛華頓都可以隱形

仲有你呢條撚樣咁撚柒喺大巴黎post柒完之後又爛返過嚟,又問人點樣睇巴迷咁樣諗,又話佢哋咁樣諗我無計想撇除關係,真係睇一次笑一次
前巴Digne入波!
我認我當初用錯字
應該用有啲巴迷(包括其他平台)想佢下年接受拿狗proposal返嚟

我唔知你係M底定點可以覺得叫美斯返嚟面對住個想逼到佢冇班落嘅主席,同埋一個喺背後同主席講賣鳩佢冇問題嘅更衣室大佬都唔叫含撚

定係我哋又要係含撚定義到再嘈一次

「含撚」(含著陽具)-用作名詞,整個的意思是「口交」的粗鄙說法。
「法律面前,窮人含撚」(在神聖的法律面前,窮人必定倒霉)-「撚」本身作名詞,但在此處必須與「含」連在一起,並作形容詞,解作當黑、無助或無奈的意思。

美斯返到嚟仲要對住班仆街就真係叫當黑
報恩

OG
吓,我無話佢攬佢老嘢無問題喎,同埋你上次講果5個位有老嘢,達仔你又計埋落去,利雲新買返嚟我唔覺有問題,而家成隊波前線根本無人有佢個把握力嘅級數,你所講當中5個位咪最多得影同小明成立,第一場我俾你加多個689落去,但今次入咗咁多2字頭嘅人你又無視
第一場都已經賣左成3m飛錢
達仔唔計呢度都唔少人屌佢回塘

689又話只係計第一埸,賣完Dest仲有人踢到右閘?

定係你又想無視沙狗嗰堆30歲以上引援目標
使唔使我數番沙狗想買幾多個30歲以上俾你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞