[少甜/真事]《所有角色都係player嘅愛情故事》(2)

1001 回覆
108 Like 7 Dislike
講真話啦
咪害左個女仔
食屎狗仲係到扮撚晒野
「聽!住!先!啊!」她一邊說,一邊使勁的往我胸口拍打。

「咳咳.....好痛啊師姐......」我裝痛說。

「就係要你痛!唔係點會記得啊!我個心仲痛啊!」她說。

「知道喇.......」我說。

「哼!再係咁就打死你!」她說。

「返入去啦,呢度又熱又多蚊,我仲要沖完涼。」她再說。

「知道喇,我返到去都要沖個涼,好彩組仔女終於都沖曬。」我說。

「一齊行啦!同我拖一陣手!」她說,她伸手示意我要牽著她。

「好啦。」我牽著她說。

說畢,我們便牽著手一起走向營房。Christine還嚷著要我走得慢一點,因為她不想這麼快就要鬆手。

唉,這下子問題就大了。我竟然會錯過了跟她分別的機會,明明這是一個最適當的時機,但因為我的猶豫不決而令這段關係被強行延續了。

我倆慢慢的走,就像飯後散步一樣。不過,其實我們離營房的距離也不算遠,所以很快就走到了營房的門前。

我們停在營房門前,又打算讓Christine先行回到房間。我看著她的微腫的雙眼說:「你隻眼咁腫,咁點算啊你,會比大家見到。」

「真係咩!」她拿出手機打開前置鏡頭對著自己的臉說。

「屌!真係有少少紅同腫!咁點算啊!」她又說。

「入到去即刻衝入廁所囉!不過我都要作個理由同佢地解釋點解你要出咗嚟。」我說。

「咁你入去先啦....我等陣再入。」她說。

「得唔得架,一係陪多係一陣。」我說。

「唔洗啦,又唔係咩危險地方。」她說。

「咁好啦.....唔好咁耐喇。」我說。

說畢,我就留下了Christine在營房的門外,然後轉身就推打進入了房間。

當我一推門進入房間,只見大家已經圍成一圈坐好。看來他們已經準備好開始Psychologist了。

而Zoey和Tiff亦洗過澡了,兩人同時在浴室走出來。Zoey見我終於回來了,一邊用毛巾擦乾頭髮,一邊問:「點啊。」

「夜少少再講,你帶住佢地玩先啦,我沖個涼先。」我說。

「Christine呢?」Cherry說。

「佢.....行遠咗講電話咋,應該屋企人。」我說。

Zoey沒有再追問,然後就繼續把頭髮擦乾。Cherry亦沒有再說甚麼,不過以Christine跟Cherry的交情,我想她大概也猜到剛才Chrisitne在外面是在跟我對質。

我一瞥圍成一圈的組仔女,然後就回頭走向我的放置行李的地方,準備從背包中拿出替換的衣服和準備去洗澡。

而身後的組仔女則是在熱烈討論關於Psychologist的事,雖然大部分人也不懂遊戲玩法,但大家都對這個遊戲十分期待。

由於我們早已向大家說明了今晚的遊戲將會是一個揭示各人秘密的刺激遊戲,而且也不打算設下甚麼底線。

畢竟也是最後一晚了,過了今晚之後我想也不會再有機會可以約齊所有人一起玩通宵,所以我身後的組仔女已經在躍躍欲試的,大家都很期待接下來的Psychologist。

我打開背包,隨便就把一堆衣物塞入了一個大膠袋,然後便走向浴室。當我接近浴室的時候已經聽見入面傳出水聲,我想應該是雷達吧。

我拉開門走進浴室之後就立即從入面把門鎖上,而雷達馬上就反應過來,便說:「邊個?」

「我啊。」我說。

「點啊你同Christine。」雷達問。

「唉,本身諗住同佢講算,點知我都係唔忍心。頭先佢攬住我喊,我真係唔知點開口啊屌。」我說。

「嘩,拖住仲麻煩喎。長痛不如短痛啦Bro。」雷達說。

「我都知,唉,不過又唔係你開口講,你唔明架喇。」我說。

「咁啦,你等到出咗camp先再講囉,但你預咗你喺Hall好大機會會比人唱。不過Christine只係year 1,應該都唔會唱得好遠嘅,我地下年都grad啦驚閪咩其實,最多未唔出去同其他人玩。」

「又好似有啲道理喎!」我走進其中一個淋浴間,把膠袋掛在門上的鐵勾上,又一邊脫掉身上的衣服說。

「屌!呢啲基本啦!唉,不過你決定啦,但我覺得再拖落去只會更加煩。」雷達關掉花灑再說。

同一時間,當我脫光衣服之後就馬上打開了花灑,把水龍頭調到稍為偏向熱水的那邊。花灑射出的水很快就由冷水變為暖水,在溫水的沖洗之下,我終於可以嚐到放鬆的滋味。

而在另一間淋浴室的雷達亦開始把衣服穿上,又說:「我出去先喇,你自己諗下啦,唔好咁耐喇,唔係冇得食花生。」

接著雷達就把門拉開,稍為收拾東西之後就離開了浴室。「砰!」他再次把浴室的門關上,而我就繼續站在原地任由溫水由上而下沖洗著我疲憊的身軀。

然後,我又再次陷入了沉思,腦中不斷思考著關於Christine的事。
想快啲睇psychologoist玩文仔同Naomi
呢個走向懷疑係Christine玩psychologist知道晏晝講大話
全部都player,除左晏晝
其實晏晝係好重情
表面上睇就好貪玩同花心
我閉上眼又抬起頭,讓暖水沖刷我的臉。我還嚐到了一丁點鹹味,也許是本來依附在臉上的汗水吧。

回想起雷達對我說的一番話,其實我剛才也只是隨便敷衍他一兩句。我沒有真的打算按他的方法去做,那樣實在有一點殘忍。

假若我在Ocamp結束後馬上跟她說再見,感覺就好似把Christine當成了是用完即棄的一次性用品一樣。我實在下不了手,也不敢想像自己會變成那一種人。

可是,我更不想的是拖延下去。那樣只會令她漸漸投放更多感情在我身上,到頭來我只會令她傷得更深。

也許世上從來都沒有完美的解決辦法,每當我們做出一些決定,總會伴隨著相應的犧牲。

從前,我都不認為自己是一個很壞的人,最多也只是貪玩、貪新鮮而已。但到頭來,我漸漸發現自己實在傷害過太多人了。有些更是令我不堪回首,可能Zoey說得對,我大概已經踏上了那條孤獨的不歸路。

現在回頭也許還來得及吧?但是,我很清楚自己的脾性,現在的我根本不想安定下來。

我經常也會問自己這個問題,為甚麼有些人可以從一而終,談一些經歷十年以上的戀愛?

為甚麼別人可以做到,但我永遠都會敗在那種追求刺激、新鮮的感覺之上。可能這對於一個二十出頭的人來說實在是一個太深奧的問題了。我思來想去,總是想不到原因。

可能我還不想安定下來吧,我還未至於會為了一棵樹,而放棄一整個森林。也可能是我其實跟Zoey一樣,也是一個很渴望愛的人,所以我就會不斷尋找下一個目標,不斷重溫愛與被愛的感覺。

看來我就是一個這樣差勁的人。一個不值得被愛的人,卻到處讓人愛上他,真是諷刺。

我擠出梘液再往身體各處塗抹,然後又再一次站在溫水之下,讓水流沖去身上的泡沫。

這時,有人打開了浴室的門從外面走進來,隨後又再次把門鎖上。

「邊個啊?」我問。

「我啊。」Christine說。

「哦......佢地有冇問你做咩,我同佢地講咗話你同屋企人講電話。」我說。

「冇喎,我一返到入嚟就即刻低住頭行咗入嚟。佢地應該就嚟開始玩喇,所以應該冇咩人留意我。」Christine說。

「你仲要沖幾耐啊?」Christine再說。

「差唔多喇,洗緊頭啊。」我說。

「咁我等埋你先出去啦。」Christine說。

「你唔驚佢地亂講咩。」我問。

「唔理啦,理撚得佢地咩,我係鐘意偷睇你沖涼係咪唔比!」Christine說。

「得~~~靚女大曬架嘛。定係你想入嚟一齊沖啊。」我說,再一邊用水沖洗去頭髮上面的泡沫。

「收皮!入咗嚟就唔係沖涼咁簡單啦!你估我仲唔知你咩料咩,同埋我仲未嬲完你!衰人!

「知喇,你隻眼點啊,仲有冇咁腫。」我說。

「好返啲啦好似,應該都唔會比人睇到嘅,不過就仲係成頸咖哩雞囉。最衰都係你,搞到我呢幾日係咁比人望。」Christine說。

「望你靚女姐~~」我說。

說畢,我終於都把身上的污垢清洗乾淨,然後就關水。我稍為抹乾身上的水珠之後盲打開了淋浴間的門,然後一絲不掛的走出淋浴間,再緩緩的走向Christine。

「做咩啊你死變態佬,著衫啦,出面咁多人一定聽到架屌你。」Christine緊張地說。

我走到Christine面前停下來,再說:「有話要搞你咩,果然係咩人諗咩野。」

接著我再伸手握住Christine的手,強行將她的手放到我的下體上面。

「屌!死變態!著衫啊!唔同你玩!」Christine突然又變得害羞起來,然後又馬上把手縮開。

「笑死!最鐘意就係睇你怕醜個樣。不過怕咩醜啊,連你屎眼都見過啦。」我說。

「喂啊!我唔想聽啊~~好核突!」Christine說。

「hahahahaha……」我說。

我沒有再捉弄Chrisitine,繼而轉身回到剛才洗澡的淋浴間,從掛在鐵勾上面的膠袋拿出替換的乾淨衣物,然後就在Christine面前穿上衣服。

我很快就穿好了衣服,再檢查一次沒有遺留下任何東西之後就拿起膠袋走各浴室正門。

我握住門柄,對Christine說:「準備好開門未啊,怕唔怕一出到去就會比人講。」

「行啦行啦,我要玩啊~~好想聽下大家嘅秘密係咩。」她興奮地在原地活蹦亂跳地說。

接著我就把開拉開,一打開門,發現大家都在興高采烈地有說有笑。他們好似沒有太在意我和Christine一同從浴室裏面走出來的事。

可能他們已經認定了我是跟Zoey才是一對的,而且大部分組仔女應該也不會想到我跟Christine暗地裏其實是有一腿的。

Christine隨即就低調地走到Cherry身邊坐下,Cherry亦開始跟她交頭接耳的,可能是問好剛才在外面跟我發生了甚麼事吧。

而我就隨手把膠袋扔到行李旁邊,打算晚一點或是到明天早上在好好收拾行裝。然後我就走到了阿真身邊坐下來了,而阿真的另一邊當然就是阿柏。

雷達見所有人都到齊了,再說:「好喇,我地而家開始玩Psychologist!唔識玩嘅就坐曬喺圈中間先啦!」
話音剛落,就有超過一半的組仔女都站了起來坐在中圈,最後只剩下Naomi、Chris和JOJO仍然坐在外圈。

幸好還有幾個組仔女懂得玩這個遊戲,看來他們之前應該也參加過別的迎新營。既然Naomi參加過別的Ocamp,依我看,她應該不只在這個Ocamp之中狩獵,她在其他Ocamp應該也有一些別的「男友」。

「都唔錯喎,都有幾個人識玩。等我數下先............計埋我地四個同阿真阿柏,我地而家總共有8個人係識得玩嘅。」雷達說。

「好緊張啊屌!好耐都冇玩過呢個Game.......」阿真說。

「唔洗驚喎,我同雷達等陣一定做你。」我對坐在左邊的阿真說。

接著,雷達便繼續講解遊戲的玩法,他說:「咁我地而家就會開始問問題啦,咁唔識玩嘅人就係要盡快搞清楚我地究竟喺度做緊咩,當你睇識咗之後遊戲先至係正式開始。不過我地呢個game都有一啲規距嘅,一就係問題冇底線,二就係唔比講大話,三就係只可以問是非題。如果講咗大話嘅話就要爛屎忽!」

組仔女們都在認真地聽雷達的解說,不過他們大部分人現階段仍不清楚這個遊戲究竟是要做甚麼。不過這也是正常,大家都感到似懂非懂的。

「好啦,講咁多你地都係唔明架喇,我問第一個問題先!第一題就簡單啲啦,晏晝,你係咪gay嘅!」雷達對我說。

我想也沒想,直接大聲地回答說:「Technically~~唔係!」

沒有人回應我,反而坐在中間的Alex卻突然說:「阿晝一睇就知唔係gay架啦雷達!」

我和雷達聽見Alex的回答之後,都被他這種自以為是的發言惹得不禁大笑起來,我再向雷達說:「擺到明啦屌,仲洗問嘅可雷達。」

而坐在我右邊的Naomi亦在微笑,看來她在心底裏一直認為Alex只是個看似聰明,但實質卻是很蠢的男生。

「屌係囉,想當年阿晝喺LKF都唔知食咗幾多女。唉,不過,咁我就再問多一題啦,之後其實坐喺中間嘅大家都可以盡情問問題,我地今晚係冇底線嘅!阿晝,我想問你有冇同男人做過愛啊~~」雷達說。

這次我亦不加思索地馬上回答:「嘩做愛呀~~~緊係有啦,我最鐘意就係同男人扑野。」

「真唔真啊.....」中間的Alan說。

阿真一直笑而不語的坐在我身邊,雖然我和雷達決定要捉弄阿真,但阿真始終也是我們的好兄弟,我們也不會在這麼多人面前直接曝露他的性向。剛才我的回答也算是捉弄他之餘,又同時在人數較少的時候向他發問了這個尷尬的問題。

「嘩屌真咩!我都諗咗好耐係唔係,原來真係!」JOJO馬上搶答說。

「屌.....真係估唔到啊阿...阿晝.....真係估唔撚到......」Chris說,還差點說漏嘴叫錯了阿真的名字。

這次組仔女們被我們玩弄得有點頭昏腦脹了,大家都十分困惑地看著我,一臉有口難言的樣子。

「咩啊,點解又唔係gay但又會同男人搞過。」Jason疑惑地問。

「係囉,點解呢?!咁之後就到其他人問下喇。」雷達說。

「唔得咩!?一定要gay先可以同男人搞咩!?你地小心比平機會告啊!」我笑說。

「hahahahahaha......」組仔女大笑。

「其他人問下啦!」雷達說。

「好,咁今次到我問!我想問Naomi,你係咪唔鐘意我。」坐在阿柏左邊的Zoey說。

「嘩屌......咁快就開大技!?」JOJO說,在JOJO左邊的Chris亦同時露出的驚訝的神情,又用雙手掩在嘴巴前面,相當期待Naomi和我的答案。

「叻女啊屌!!!give me five!!!!」阿真興奮地跟阿柏旁邊的Zoey擊掌,看來Zoey馬上就替阿真報仇了。

Naomi緩緩地左顧加盼,裝成一個在思考的模樣。其實我心裏很清楚她是想趁機察看我表情,她看了看之後再說:「係。」

「Psychologist」我說。

「嘩......咁真係好咩...公平咩!?有冇諗過我地嘅感受啊.....」JOJO說。

「唉,算啦,我地係死毒撚嚟咋。」Chris回答。

其實我對於這個問題,其沒有多加思考,全憑感覺就直接叫出了一句「Psychologist」。我也知道在Christine面前這樣做的確相當危險,也不理智。但無奈這個遊戲的特色就是不會給矛玩家任何思考的時間,全憑第一個在腦中想起的答案去回答。

我也不知道要怎樣向大家解說,可是,這就是我腦中第一時間想到的答覆。

「咁我冇野問住喇,到下一個啦。」Zoey,又不禁露出一抹微笑。

我緊張地看了她一眼,同時我亦察覺到她的眼球也悄悄地轉過來我這邊,然後瞬間又望向前方。我並沒有怪責Zoey,因為這就是Psychologist的遊戲規則之一,所有問題都是沒有任何底線。

「我可唔可以問啊。」坐在中間的Christine突然說。
有無坐位圖示意
有冇咩介紹比我用黎畫 唔係好熟
又唔想用紙筆畫咁柒
咩事今日無文呢
晏少少 未返到
看見Christine自信的樣子,起初我也感到有一點擔心。我很怕她會繼續追著Naomi問一些關於我跟Zoey的事。說實話,若果她真的問起了一些我不想公開的事,我大概真的會向大家說謊。

所以,我也不會顯得太過緊張。我在心中不斷對自己說,就算她問了一些很尖銳的問題,我也一定要在大家面前故作鎮定。

「問啦。」Zoey笑著對Christine說,看來她也很想知道Christine會問出一個怎樣的問題。

「我要問阿晝,咁你鐘唔鐘意Zoey。」Christine直接無視Zoey,連一眼也沒有看過她,然後就直接向我發問。

「errrr……..唔算鐘意嘅。」我先是思考了片刻,再說。

阿真沒有回答,只是一味在我身邊忍笑。唉,他果然是真兄弟。

Christine聽見我的回答之後,露出了一臉滿意的笑容。很明顯地,她仍然未看透這個遊戲的真正玩法,害我剛才還擔心她會在大家面前問甚麼問題。

「大家如果睇得明嘅話就可以細細聲同我地講,如果講得中個玩法就可以坐出嚟架喇。」雷達說。

「咁我都想問,我要問阿真!你係咪gay架?」沉默了一會的Alex終於開口說話。

「唔係。」阿真說。

「Psychologist。」阿柏回答說。

「oh…….咁我好似開始估到啲野。」Alex自信滿滿的說。

果然,Alex的性格只是一個比較衝動的MK仔,其實他也並不像我們柅像中那麼笨。不過,可能在男女關係的問題上就比較遲頓了,或是他實在對自己的魅力太有自信了。

「咁你想唔想試下同我講個玩法啊。」雷達說。

「好!」Alex從中間站起來走向雷達,然後就在他耳邊說起悄悄話。

雷達一邊聽Alex的回答,一邊點頭,又一邊微笑。此時眾人的目光全都聚焦在雷達和Alex身上,我不禁笑著望向身邊的Naomi,而她亦同時尷尬地笑著對我說:「我咩都睇唔到啊!」

「hahahahaha......」我瞬間就大笑起來,取笑著身邊這位跟我一樣的「女玩家」。

而Alex終於都向雷達解釋完整個遊戲的玩法,雷達立即笑說:「好!終於有第一個組仔睇得明我地點玩喇,你而家可以隨便揀個位嚟坐。」

Alex看了看,本來我以為他會選擇坐在Naomi的身邊。但是既然他都已經看透了這個遊戲的玩法,而他又不是一個蠢人,我相信他並不會這麼白白浪費了一個窺探Naomi秘密的機會。

如果我是他,我大概會坐在雷達或是JOJO的身邊吧。果然,Alex觀察了一下之後就直接坐在JOJO和Chris的人中間。

看來,今晚這個Psychologist應該會曝露大家很多不為人知的秘密了。

「嘩....咁撚識玩嘅你Alex。不過而家又多一對情侶坐出嚟玩,咁就多好多野問喇hahahaha。」雷達說。

我當然不會放過這個機會,我立即問JOJO:「JOJO我想問你,你有冇偷食過啊。」

「緊係冇啦,我好專一架。」JOJO馬上回答。

「Psychologist」Alex說。

我再偷偷望向Naomi,只見她目無表情的坐在原地,好似對Alex的坦白毫不驚訝。而坐在外圈的人聽見Alex的回答之後,也紛紛望向Naomi,大家都一心期待著這對情侶會有甚麼出乎意料的發展。

接下來,我們大多數都是圍繞著Naomi和Alex去問。當然,我們都沒有出賣雷達,全部人都好似在暗地裏達成共識一樣,盡量不會超越這條限線。

「到我問!」Tiff終於開口說話。

「我要問Chris。」Tiff向Naomi身邊的Chris說。

Naomi聽見Tiff有問題要問她,頓時有點緊張起來。她瞪大眼睛望向我,好似在問是不是我們已經出賣了她和雷達一樣。

「我想問,你入咗camp有冇偷偷地扑過野。」她說。

「wow……….」組仔女聽見這個問題都相當嘩然,大家都不相信原來在迎新營之中也可以做這種事。

「下!?入咗camp都扑到野嘅咩!點扑啊。」Cherry說。

「又冇話唔得嘅.....睇下你地識唔識做好時間管理嘅姐。」阿真故意望著我暗笑說。

「冇啦我乖仔黎。」Chris回答。

「Psychologist」Naomi說。

旁邊的Chris和JOJO聽見Naomi這樣回答便驚訝地看著她和Alex,兩人的眼睛瞪得比蘋果還要大。

「咩料啊屌,真心咩!」Chris說。

「屌!究竟我地係咪玩緊同一個ocamp!點解我地完全唔係嗰回事嘅喂。」JOJO說。

知道實情的我們都笑而不語,反而Alex的反應才是最奇怪,他竟然沒有任何驚訝的表情。

我先是疑惑了一下,但卻馬上平復過來。其實也沒有甚麼好大驚小怪的,也許Naomi跟我一樣,在不同時間跟雷達和Alex做過愛。而且以我對雷達的認識,我也相當肯定他們都沒有用過安全套。唉,真是淫亂!

單就我們這一組就已經有這麼多人在迎新營時偷偷做過愛,很難想像其他組的人究竟會怎樣。
Chris 同 Jojo 啲反應好撚好笑
真實反應
也許Naomi跟我一樣,在不同時間跟雷達和Alex做過愛

HEHE故?
笑左 唔講唔覺 睇返先覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞