【走訪網絡青山】多圖,觀察會員 內山昂輝(276028)三年嚟點樣幫胡啟敢宣傳

453 回覆
106 Like 8 Dislike
胡啟敢繼續自推,我哋就繼續人手置頂
重點:連尼住話不推文回覆都會幫網絡垃圾解限制,
只要正常人唔覆佢,佢每日最多出現一次
唔好再覆胡啟敢。
ok
胡啟敢打埋風都要宣傳,呢度對網絡打手嘅定義真係窄

自稱「網上看到嘅網站」就幫「個網站唯一嘅作者」轉貼足3年,

連尼住一係就話【證明唔到連登內山昂輝係胡俊龍/胡啟敢】
一係就【咁都唔計網絡打手】
幫樓主推
連尼住扮睇唔到胡狗洗版可恥

邊個回覆過胡俊龍都要留意喇,連尼住已經mon住各位
「如果有人洗版,你覆佢,就係幫佢解回覆限制」
會被懷疑係曲線幫推

咁如果胡啟敢係網絡打手,回覆過嘅人(不推文都計)都係網絡打手團伙
有打手瘋狂洗版係邊個責任?
(1) 網絡打手
(2) 回覆叫佢唔好洗版嘅人
(3) 回覆屌佢洗版嘅人
(4) 除咗網絡打手嘅所有人,因為你開得唔夠多高質post

A: (1)
B: (2)及(3)
C: (2)、(3)、及(4)
D: 以上皆非

答案:C
解題錦囊:
胡俊龍就係胡啟敢。
問題係第二張圖圈住果條友真係唔係姓胡
連尼住一開始用睇唔到有咩證據證明「內山昂輝」係boyangu網主嚟打發我
我再貼11個共通點畀佢,佢就唔再覆我

講真,今時今日你上網
會唔會有「打手」連興趣、妄想敵、用語(2023都嚟仲用緊勁kam嘅書面語上網鬧人*)、改名格式Google Account張icon都同佢「僱主」一模一樣呀?

論自發非牟利打手:
3年連續貼boyangu,
一時扮唔係自己唔緊張正負評,一時見到有負評就發癲鬧人
凌晨都會留言,咁嘅義工邊度搵?
根本連登內山昂輝就係胡啟敢。

*勁kam書面語例子:
今次反映管理政策對「網絡打手」嘅定義好狹窄
A 如果「內山昂輝」係「胡啟敢」= 連登容許自己幫自己宣傳
B 如果「內山昂輝」唔係「胡啟敢」= 連登容許會員每日固定幫其他網站宣傳

淨係討論「佢係唔係本人」係掩眼法
因為長期洗版嘅行為本身係大家都睇到嘅事實
所以要拗「唔係本人=唔係打手」係點講都死

|陰毛論:
|
既然連【自己幫自己宣傳】抑或【時刻幫其他網站宣傳】都可以容忍嘅,咁所謂「網絡打手」條款實質只係「莫須有」罪名。
原來條友咁癲
自推
推咗成個月先多嗰一個負皮,胡啟敢又喺邊度斑個帳號返嚟呀
含家陳搶我1001

笑死,前面阿天又話冇鎖
條能祥又靠害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞