【走訪網絡青山】多圖,觀察會員 內山昂輝(276028)三年嚟點樣幫胡啟敢宣傳

453 回覆
106 Like 8 Dislike
溫馨提示:
如果電腦板或者電話版睇唔清楚張圖,可以點擊圖片放大,多謝合作。

上開連登嘅你,你知唔知下面張圖嘅典故呢?

又或者,有冇定時定候見到【連登內山昂輝】嘅posts?
唔小心撳入去,見到「連登狗/死臭西/負評狗/走狗/酸狗/落地獄/死全家」之類嘅極端留言?
例如:
今日六四,盧斯達和鄭立為何變成縮頭烏龜?
https://lih.kg/3028804

今日,就等我哋認識更加多【連登內山昂輝 aka 絕對唔係胡啟敢】啦
八個重點,帶你認識連登內山昂輝

(1)連登內山昂輝有濃厚嘅自推習慣,非常執著要同大家分享
《奇文分享:盧斯達洗腦獲課金3技巧》https://lih.kg/3076567

以上文為例,總共有26個留言,有23個都係佢自己啲冇營養嘅留言。

(2)自2019年7月16日開始,連登內山昂輝將boyang.com文章轉載嚟連登,轉貼足3年

最近嘅轉貼《奇文共享:教聯鄧飛朱國強蔡若蓮贊成髮禁》https://lih.kg/3094747,發佈日期係2022年7月30日。

2019年7月16日至2020年6月嘅文章一覽

單單係2019-2020,一年起碼提及29次boyang.com

(3)極度熱衷於胡啟敢,無論喺本地網站,定係台灣文學網,都需要分享胡啟敢嘅文章比大家

(4)連登內山昂輝自稱「唔係胡啟敢,有評論請你撳入去佢個網留言」

(幫胡啟敢)利用連登賺點擊率。

(5) 一般人係「自推」自己嘅post,
連登內山昂輝係「幫推」自己嘅post

咁大家知道一開始張圖係咩典故啦?

(6)如果你負評佢,你就即刻被歸類做唔知乜嘢走狗

或者喪屍/臭西/酸民/死仆街/痴線佬 之類

(7)自稱左翼,宣揚言論自由,
不過咁啱同胡啟敢一樣仇恨資本主義/本土派/盧斯達,
出post留言都係仇恨言論。

(8) 利用完連登就話連登仔係狗

×我會留待下一個留言再討論第二點提及嘅boyangu.com柏楊大學。×

喺呢度我想問一下連仔,既然連登內山昂輝話自己唔係胡啟敢

由得佢呼籲人撳入佢條link睇文
算唔算網絡打手?

每日定時定候自推幾個post,啲留言又與討論無關

連續留言4次,又會無端端話睇到有人留言
呢啲計機械人留言定係網絡精神病人?
又有連登高質會員正評?一生平安!
Too long didn’t read
你咁對你啲自稱左翼嘅盟友
自推
區龍宇:做一個清醒的人——紀念向青
https://lih.kg/3089879

共有14個留言,有13個係連登內山昂輝自己嚟

扮block咗我,都係要偷睇,扮有禮貌
成篇文連「私生子」任何一隻字都冇提過,執著要覆呢點唔知做乜鳩
【突發】胡啟敢已經有一日冇上連登
我信你

人哋胡總個仔去咗加拿大🤣

佢戒咗三日又返嚟獻世了
條友真係好撚煩
幾乎日日喺度推舊Post真係好乞人憎,

冇人睇咪冇人睇,係要逼人睇
自稱泛民嘅人(隸屬支聯會青年組)竟然咁獨裁都有

響人哋post就扮有禮貌
響自己post就鬧得就鬧

啲痴線佬喺街都好積極扮正常人
啲左膠通常都甩皮甩骨
林鍾大戰講起 no pussy,就搏命講「no pussy」有pussy字眼就係暗指陰部=暗指女人=貶低女人

連登內山昂輝日日響度鬧人「臭閪」就當睇唔到

左仔互相包庇日常,質素奇低
話說有個post講「非自願獨身(incel)」,好多仇男會員喺入面圍爐
傾啲非自願獨身嘅男人點樣又樣衰又冇人要,一講到笑男人Karen就傾得好開心

跟住我諗起之前唔知邊個放過胡啟敢張相上嚟,再睇埋佢個blog

「Blog主現正追求女朋友」

屌佢老味啲左仔真係

胡啟敢就係Karen講嗰啲incel嚟
連登內山昂輝(276028)
✓ (佢偶像胡啟敢)肥
✓ 毒,沉迷睇動畫睇Vtube
✓ 思想極端(極左)
✓ 沉迷上網,幾乎每日轉貼文章
✓ (胡啟敢)無自信,推自己嘅文章尋求他人關注
✓ 性格差,見人就鬧「臭閪」
✓ 無人要,要「徵求」女朋友

總結:連登內山昂輝就係女權Karen口中恥笑嘅incel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞