爆眼811 三週年,法援已cut,正式公開醫療報告。

925 回覆
4728 Like 51 Dislike
大家好,今日係2022年8月11號,歷時三年,終於告一段落啦。
係7月12號,我地正式收到法援處嘅中止援助通知書。
哩一個月嚟不斷考慮到底應唔應該繼續做落去,無奈地係種種現實情況考量下,我哋知道繼續落去只會浪費更多嘅時間同金錢。而最終我哋想見到嘅結果,香港政府係唔會比佢發生。

點解我地繼上個po後隔咁耐先再出po呢?
其實係上次出po之後,法援第一次繞過律師,出po第2日就光速出email直接屌9我地。
話我地同法援處通訊嘅內容唔可以public, ok sorry~。但佢哋主要屌9我地:「講啲唔講啲(um公開曬又話唔岩),淨係屌9佢哋唔公平囉,因為無提份大狀意見書中對呢單case好難贏嘅point 出黎,你地有無搞錯!」勁似啲小學雞駁嘴。
個point係(有兩條仆街公安條例:46同53條,基本上個3萬隻做咩都有金身,所以原則上我係入唔到佢哋)

Anyways 癈話完,應承過會公開出院紙。
(提提大家,布袋彈其實就係一袋鋼珠,所以話我被鋼珠打傷,某程度又真係無錯。)
同埋有啲常識都知,要証明布袋彈打爆眼係要經法庭打官司拎証據証明,
可惜政府身有屎,死都要阻止我地開官司

有人同我講,放出嚟啲人都會覺得係改圖。唔信唔緊要,個三萬隻忠誠契弟有家姐份medical record copy,叫佢哋攞出嚟對一對。仲記唔記得前排個個吹佢冇爆眼無受傷個陣,係得佢哋無一齊叫春?

Btw警察幾時做野,條假新聞法廢嫁?之前尻吹無受傷個啲媒體幾時拉?
定做慣契弟,奶鞋底嘅野先會做其他唔做?

題外話
哩3年嚟見到好多仆街有手有腳幾十歲人攞住手足個名呃錢呃住呃同情;
有啲問完一個攞又問第個攞,呃呃埋埋幾十萬。
就係有你哋班咁嘅垃圾搞到好多人想幫但幫唔到啲真係有需要嘅人。
但同樣地,見到好多自己搞唔掂都要幫其他人先;有啲寧願頂到自己一蚊都無都唔想攞人哋啲錢;有啲細路十幾碎,一個人走佬,自己幫人補習搵錢,就係唔想攞家長咁多資源⋯,希望呃錢班仆街睇到反省下。

最後,係到澄清一下,我地無眾籌過,未來都無計劃要眾籌,家姐同我都好努力咁係外地日日返工自給自足緊,多謝大家成日關心我嘅財政狀況。
希望你生活過得開心啲,
辛苦你曾經為香港既付出
加油 願你地都平安
只能講一句:祝願平安
推一推
願你們都平安
暴政必亡
加油
近況如何?安好嗎?
後遺症嚴唔嚴重
呢單明明果陣好大迴響,最後都係不了了之
試下幫手推上熱門
push
笑話:香港係法治社會
推一推,願一生平安
祝平安,自己都小心啲
國安法治社會
多謝你分享
係咪已經離港
法援直接email恐嚇
萬事小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞