原來《風色幻想》今日靜靜雞上左steam

144 回覆
25 Like 7 Dislike
屌 咁點過火精個版
上steam既都係當年官方最後版本

當年台灣game卡死bug多數都係以前dl翻版
但fix patch要正版先得

所以steam通常都係剩低以前官方冇理到既細bug
未用過STEAM, 係咪用WIN 10都可以開STEAM玩到依D以前要WIN7既舊GAME?
暫時開過4 5 XX冇問題
我win11

但我見佢steam寫support xp 7 10
老鬼集中討論區
THX
咁都細bug
成隻game玩唔到落去喎
SP +1
當年打隻揪場比隻強盜偷撚哂D勁裝好SAD
佢指火精靈個bug已fix記得當年好似ver 1.02已經fix咗
但上steam呢堆係咪連埋資料片?
有無人知係咩問題?
琴晚開風色3都無事
今日開就出呢2個野
然後入唔到menu
重裝左都係咁
都係同其他台灣game一樣
齊dlc之後最後更新既版本直接掉上steam
當1.00版本

當明星3果d 當年有合作活動既內容會因為版權而抽起左

同埋舊game會連視窗化都懶得同你整
明星志願真係正到癲
有無人玩5成日彈game
對面出技我有時會彈game
唔知明4同風7
邊個會早出d呢

明3同2000真係咁多年黎
每次玩番都仲係覺得好正
我連d 碟都仲係度, 唔知買唔買好
XX 轉左兩部電腦都未爆機
果陣無咩心機玩6, 一來轉主角
二來果陣玩到梅魯覺得感觸, 以為永遠唔變,一齊冒險既關係, 點知主角群四散各有各生活, 掉低佢自己一個
而家入碟仲玩到咩
以前果d台灣game 我屋企堆碟全部唔得
一係就話連唔到防盜server認證
一係就要我去官網 但官網死左
我d碟 幻三 明星 絕代雙騙果堆都係咁
諗起都覺得on9 防9人玩正版
好耐無入唔知呢
我都記得有1,2隻認證唔返
我隻碧軌都搵客服搞左幾次, 次次都係玩左陣無心玩但轉電腦又想玩返,成日諗個代理執未,但仲有人覆mail
黑色新娘同女主角同埋露菲雅好似都係同一個身體3個人格好似又附身又轉世咁,好復雜
冥王迪斯路亞安潔妮好似係喺風色一嘅世界穿越左果嚟風色3,4嘅世界
我覺得西撒,藍斯輝煌同狂王嘅故事線仲好睇
明星唔用秘技要拎藝能天王真係難到癲
以前見到隻game名以為係h game
我印象中只記得黑色新娘同女主角係同一個人。但風四後半班天神仲要前世今生就真係唔記得哂。果陣感覺好似Miss咗好多嘢咁但明明句句對白都有睇。
後來睇論壇先知係風一接落嚟。我都覺故事圍繞翻返西撒同藍斯會好啲。本來風三接風四劇情冇問題,但風四後半好似變咗另一個故事咁。
可能果陣時諗剩係圍繞西撒藍斯2個,d女主角表現就會太薄弱,幾乎無嘢講,凱琳都仲有黑色新娘線,九音呢邊唔通講同柏魯瑪,蕾菲娜搶仔咩
我記得有啲細節真係睇攻略本嗰啲時間表先明白發生緊咩事
就咁玩game, 真係唔係好知佢做緊乜
我好記凱琳真係由頭到尾都好無辜
真係一個不幸早死既女嬰, 阿媽為左救佢就借用女神既身體(大約係)
由頭到尾佢都係多出黎嗰一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞