原來《風色幻想》今日靜靜雞上左steam

144 回覆
25 Like 7 Dislike
裁之刃
Switch幾隻戰棋個操作
我都頂唔順玩唔落去
以前nds同3ds玩火炎紋章又冇依個問題
我都唔知點解
聽聞啲bug仲喺度
就咁上steam乜撚都唔fix
幻三又係咁
佢以前個pc online 幾好玩
如果可以既,想火狗出返時流之輪同雙翼愛神多啲
邊幾隻
呢幾年好似keep住有出手機game?但係開完又執執完又開咁
當時xx變到咁真係嬲撚到想拍左隻碟佢
5,6都玩到喊但你俾啲咩人?

btw還我莉可
紋章
魔界
幻想大陸?
Revenge of justice

其實又唔係唔好玩 我本身好鍾意玩戰棋
但冇以前果種拎係手好方便既感覺?
玩唔長 我都唔識講
幻想太多
switch火紋加咗好多育成,RPG元素,覺得有啲煩
當年啲單機game又多翻版
轉3D啲客嘅要求越嚟越高
圍唔到皮就全台灣啲game廠都轉哂去做online game搵錢

到而家仲係痴住online+手機game呢個玩法
再唔係就轉型做代理課game
個方向迷失哂
而家台灣最出名嘅反而係變咗肯上steam賣又畀小粉紅hate嘅indie game廠
唔知fy而家係無能力做發行還是點
照計數碼版上steam應該唔駛好大財力都得
好多indie都係就咁上

見風咁多代支援語言冇加殘中
咁樣又唔似想要埋對岸支那個市場
真係唔明點解搵支那公司發行
邊款
連英文都無,直頭唔搞外國市場,仙劍軒轅新作上steam都有加英文版
好懷念。淨係玩過三同四仲有Keep住套碟。人設技能完全係戰棋版RO嚟。四後半劇情開始暴走彈咗勁多陌生人名同前世今生嘢睇到一頭霧水。
冇幾耐前醒起想試吓裝,不過唔知係咪隻碟嘅防盜系統識別唔到Windows 10搞到裝唔到。
冇記錯134係一齊 前世今生命運三女神個d係駁1
風4我當年係官網dl個更新檔先裝到
佢果個sd防燒碟 當年好多台灣game都有用
好煩

但我當年win7
想講風5個得意梅魯 到風6變哂樣 當年好不滿

記得N年前有睇過某啲玩家嘅心得,都係講類似果堆陌生名同前世今生睇到佢好迷惑。又係有人提係四接翻一定二個故事。我當時冇玩過前作同埋下意識以為三四故事一體獨立於前作,結果尾段迷惑到唔想理班天神講乜,直接打爆機算。仲記得四個創世神好似係無敵,一行過去就比佢地圖砲秒殺,只能拖時間直到劇情勝。
剛才試多次,風三隻碟會彈個網出嚟叫我Download個安裝檔,比我個防毒警告,雖說唔覺會有事但懶懶地冇搞落去。呢隻當年玩到有少少3D暈,放技果陣啲色彩太鮮艷。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞