原來《風色幻想》今日靜靜雞上左steam

144 回覆
25 Like 7 Dislike
FY城
除左艾因莉可之外,全部都有出場
冇記錯可麗兒暫時代替蓋亞個位,同班戰爵維持南方秩序
竟然仲有討論, 有啲感動
我好記得風5蓋亞暴走嗰段
科學家愛上自己整既第一個蓋亞(=後來既可麗兒)
為左可以同佢一齊, 就複製多一個出黎話:"拿, 你呢個A貨出世既目的就係代替我條女, 一世代替佢擔起蓋亞重任, 我地去隱居happy啦, byebye"
當時心諗, 嘩咁仆街都有既喂.....所以印象好深刻
其實我到而家都搞唔清楚莉可、可可、可麗兒、蓋亞呢4條女實際係咩關係
同感
用梅魯嘅視覺講佢為咗守住大家嘅歸宿默默堅持
更加凸顯最後艾因救莉可有幾咁緲茫
成個故事先夠悲壯
都仲有菈菈荻同佢捱義氣嘅⋯⋯
同埋佢本來都好慘,鍾意艾因但完全唔夠其他女爭
第一次接觸係玩SP
好記得岩岩打果時屈死左隻古代魔神加曼
升到全部人勁高LV
仲有八月同莎菈
開後宮都仲得
原來又上新手遊
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=236050

入面有個留言講得好啱
以前打機洗百幾蚊就可以玩到個結局
依家成日出埋d 19手遊
咩bug?
我記得當年風3有個bug係好嚴重
成隻game玩唔到
除左個名之外有咩係相似既
賣情懷都有個譜
捉火精靈個bug? 要捉佢但一開場佢就0血瓜咗
記得細個玩風色5 係咁係角落頭出回復升爆lv
十里坡戰法
係呀
屌 當年我因為呢個bug停係到成個禮拜
當年仲未識咁多搵攻略搵解bug方法
頂 睇你地講返啲劇情有啲想重玩返5 6 xx
屌你fy又唔出7補撚埋個結局佢
鍾意5弓手女
講講下唔知佢呢個steam版fix左個bug未
台灣依2年好多懷舊game上steam
全部都係冇fix bug
剩係取消左當年台灣流行既防盜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞