原來《風色幻想》今日靜靜雞上左steam

144 回覆
25 Like 7 Dislike
幾時出7呀屌
當年第一次玩6,玩完即刻搵5黎玩
出online game 蝕到沒錢開發7 好想知艾因佢地點
Online 依2年重新出返台ser同日ser

最好笑係當年出XX之前官方自己係到賣定廣告XX係接落去6同7中間
XX味上市佢已經講定風7... 但最後
5當年冇睇攻略 莉可咁就死左
搞到我即卡上網搵ture end方法
一出就買左

當年想由3開始,但係節奏太慢頂唔順

4同5都好好玩,劇情睇到喊哂
出ONLINE GAME唔出續集
第五集個贈品女忍者仲KEEP住
儲左電腦咁多年終於要刪
希望天地劫同致命武力都上架
有時覺得佢出哂game賺完都唔夠錢
好心真係出返成個菲利斯多篇小說版出嚟畀啲fans補完返
成本又低啲又可以please到啲玩家

而家好似集集中間都好似甩咗一截仲要唔係順序落咁
記得整第2集嗰好似好大野心
又話變RPG玩法然後又整到個故仔好似前傳咁
其實正正經經講返好個故仔
就算用返差唔多技術差唔多玩法
有新故仔有新角色自然有奉獻架啦
而家寧願出SP Remake都唔出7...
上年有出新版
班底走晒,間公司得返個殼
上佢官網直頭變做另一樣野
我反而幾鐘意風6個故事設定
俾到我好強既空虛失落感
人去樓空,但仍然有人堅持
當年開發公司去到中途遇台風 結果一半以上開發內容無哂
自那一集開始弦煜啲game開始差啲…
好似係有一關 梅魯回憶艾因團
定 打風5班人既複製人偶
果關仲用番風5首bgm

唔知有冇記錯
下 咁都關打風事?
令我諗起以前配台ser online game
一死ser d台灣人就會話gm又倒瀉杯麵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞