其實做remap stage1係咪真係有用

130 回覆
2 Like 11 Dislike
排量咁細就真係冇必要 唔會好大分別

MS前身叫KS
寫冧左人幾部車潛水左一個月
再改名做MS繼續呃傻仔
有間叫AFT128定咁上下名好似改好多audi,得唔得架?
如果用所謂既罐頭map呢?
Vw寫apr
佢有指定硬件
例如話stage 2要intake, intercooler, decat downpipe, 高壓電油泵
改黎把撚咩窮鬼先改車
有錢買最top 個model , 仲唔夠快就換車
2022啦check AFR 一定要dyno架咩
再講就哂氣
想改車一律換車,唔洗煩
當年好似啲改車雜誌有報過
一堆Evo 全部落轆得230 250匹左右
幾球買架車然後是但揾條連BR 都唔知有冇既友去街邊 map 咪挽啦
賣廣告都有個限度
新手剛買 1.4 scirocco 想寫 stage, 揾邊間好?
https://lih.kg/2413050

That’s why冇人認真答到你問題
討論空燃比又話賣廣告
Vag 1.4 寫 stage 我派下膠講下笑姐
寫多小小波腦極力子都收皮

Btw,我都係搵Facebook 個Tune4Rac 做Remap
你有興趣自己去搵佢,名就唔開晒了

唔係賣廣告就一隻字都唔撚好開啦
貼張車相+幾隻字就claim 動力提升
唔上 dyno 同 Rico 哥加三度有閪分別

你想討論 AFR 咪討論, 開名把撚
咁冇既
個個年代全部一大抽外掛腦或者廠寫好曬
資訊又冇咁流通
不過2022年仲心靈馬力,好似上轉快左,好似慳油左就有點兒
諗住入來學野
咩都睇唔明,但見識到心靈馬力都算有得着
貼張車相加張話有提升既相就做到生意
條 curve 寫成點冇人知
仲要19車未過保養 或者根本冇寫到,影張相就收工
屌你老母3年前未俾人屌夠?你仲唔係賣廣告?

幫巴打寫電腦上stage 1
https://lih.kg/LqwfPV
#64 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
Rico 哥賣加三度都賣到買樓
了解下咩係Remap,stage1234又係點先出嚟9up得唔得

原廠由於各種原因,例如各地油品質素參差,生產公差,環保,燃油經濟性,市場策略等,一般只會將引擎輸出限制喺極限6至7成左右,remap當然就係講緊令架車輸出效率更高,釋放更多潛力,唔係咩高科技,尤其而家市場上80%以上都係Turbo車,remap先咁hit。remap當然唔係三言兩語講到具體操作,主要係就較大Turbo Bar數,調教點火時間,空燃比咁樣。

每間改裝廠對stage12345既定義都唔同,無統一標準,你話你有stage100都得。主流嚟講stage1就係可以喺全原廠硬件情況下進行。MTA上馬力機custom就可以按你既駕駛習慣去微調。罐頭程式就大包圍穩稱穩陣陣,stage1唔會太大分別,大廠出既罐頭都可靠既,但建議搵相熟有信譽既車房搞,喺路邊同你插部機就做乜都唔run既,自己諗下合唔合理。記住stage1係求穩唔係求大馬力,原廠硬件追極限係on9仔,俾你寫到個最大馬力數字又點,條動力曲線不堪入目,行行下爆埋你就後悔。

至於對引擎有無耐用性影響,我會咁講,喺相同駕駛習慣下,係無。你估stage1真係同你榨盡咩,最多咪都係6成>8成,不過你remap完忍到腳先講啦,忍腳咁remap嚟做乜。慳油?一樣,喺相同駕駛習慣下,會,因為本身remap提高左工作效率。你覺得大家係因為你remap完不自覺會大腳覺得過癮。
就咁擺底句野就走左去
想問你有咩高見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞