其實做remap stage1係咪真係有用

130 回覆
2 Like 11 Dislike
我自己渣f30 320 見好多都remap到260匹
仲大過328
咁係咪應該乖乖地 咩都唔好搞
電子油門唔跟腳 一律建議做一次pedal adaption先
起步delay亦可能因為DSG clutch engage要時間 最好俾大啖少少油 唔好由得佢溜
pedal adaption可唔可以講多少少
點解唔直接買部跑車....
你呢個係dsg波箱問題, 同引擎上stage無關係
我又唔係要飛 睇哂comment先講嘢啦
係咪都無方法解決要硬食
唔使$:lock 1波起步
使$:tcu remap
用左sport mode 未先
爽好多
D波係會delay 為左慳油根本唔岩波段
toptorxxx 好似做緊discount 3.5k
跑車都唔一定係要飛 用下腦先講嘢啦
Stage 1 stage 2 stage 3
笑而不語
YouTube search: VW Audi reset pedal
Toptorque前身AFR128 可以search吓之前有咩花生
俾完三千五之後分分鐘要俾多幾千蚊去解決問題
第一條link已經係
Thanks 巴打
寫完電腦之後一比深油即刻落兩個波,係咪正常架?
成日覺得好似好傷咁
唔幫你kick down 點快啲比反應你 好似係
我明,但我係驚直接拖落兩波會好傷波箱
又要好力(跟腳) 又要慳油
呢個世界邊有兩全其美嘅方案
如果有 車廠工程師會諗唔到?
要跟腳 唔係要爆發力
鬆油 再比油 pick up速度會快少少
油耗就我對比行車電腦 寫電腦前後係有進步
之前1.8>1.5 算唔錯 積少成多
寫七至八成 即係動力有增長若干%
而油耗下跌了15%?

實在匪夷所思
港產土炮有外星科技
na車數據好少增長 係令滑行距離長啲
寫同未寫 你同一油門幅度 車速上升會快小小 巴打可以試下 幾千蚊無壞
或者 睇下唔同tune既評價 你就有答案
turbo車效果更佳
最近心郁郁想remap部車
問咗toptorque一間
Remap SUBARU WRX CVT 要$4000-$4500

各位Ching會唔會有其他推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞