剛剛睇完Eva破真係動畫電影既天花板

278 回覆
147 Like 158 Dislike
天你老母臭閪個花板啦
on9樓主拉加扑
Ayannami
想睇佢對明日香劣丁
回歸初心 本身初設就係gay佬
你老母就天花
問題係唔夠基麻
得幾個場景 接觸又少
可能作者預埋舊版
MX4d 定 4dx好
最記得攪大佢條友好似同佢家姐一齊
舊劇場eoe後應該係接漫畫
當Khara要整d燒錢嘢
大家就會有得睇ANIMA動畫化
一齊鬥長命
講真佢電視版如果係咁出,我相信過幾年就無人記得呢套野了。根本就改到一般大路熱血動畫咁,熱血9叫就咩都做到,男女加d攪笑愛情露下胸,人物性格改哂,根本唔係Eva來,好彩佢第3集都改番d方向,如果4集都咁Eva可摺埋了。
我都係前幾個月係Amazon Prime翻睇。呢套嘢嘅畫功唔講以為係未來人畫。序同破已經差唔多15年前,但放到今日仲係Top Tier。有幾場戰鬥真係熱血到囇起雞皮兼流眼淚。反而Q同終比唔到呢種感覺,Q就超跳躍式劇情,終就亂鬥導致有啲失焦,冇乜震撼位。

序零波麗擋加粒子砲,班工人拉電纜去準備第二發,同破三機跑上山頂跑到音爆最後頂住第十使徒降落果度,氣氛仲好過睇你來我往果種戰鬥。
4集入面最型嘅時刻,就算結局「贏咗」都唔夠呢刻型。
兩個都缺愛
序破嘅戰鬥基本上就係TV基礎上改良
Khara成立要宣佈拍新劇嘅時候,同舊Gainax時期都相差十年
Q同終做唔返當時TV版同舊劇同級嘅場面,多少都係有技術失傳同庵野亂鳩來嘅元素存在
3D同Motion capture取代哂手繪,令後兩集戰鬥場面嘅質感不及舊版

唯獨最終戰嘅設計,唔靠3D Rendering反而拍唔到,呢一Part個人來講都幾鍾意
但劇本就係要佢不斷努力,但不斷失敗
講點樣即使失去一切都依然唔放棄,就如郭富城雷神咁
Ayanami屙...kai蛇

天你老母花板
垃圾
仲係接受唔到明日香唔係女主角
根本變左大配角
一噴血就噴到成面水
抹左好多次眼鏡
明明破嗰時美里大大聲叫真嗣唔好理其他人跟從自己內心, 點知Q一嚟就話佢自私要加狗圈, 美里個反差好剋人憎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞