剛剛睇完Eva破真係動畫電影既天花板

278 回覆
147 Like 158 Dislike
因為90年代播果陣觀念仲係停留係勇者王 真三一果班超人身上
而真嗣呢D正常人描寫係當年動畫中好明顯屬於異類
講真 肯無條件戰到自死方休一D負擔都無既 根本就唔撚現實
睇下地球防衛少年 果D先係正常人類應有既反應
細個睇過唔估做咩鳩拍手掌 睇唔明 唔會睇
有無流出detail?!
最尾嗰幕入歌個timing搭埋個劇情真係冇邊套動畫電影有得比,今次仲要加埋個4D效果真係冇得輸
佢完個幕真係好淒美
係之後基芬出場破壞哂
我睇完個標題
心諗 噏乜
係咪我已經同個社會脫節啦
我望緊圖1架𨋢個天花板
最後完到都算係咁,個Q改晒啲野,開晒坑之後走去攪哥斯拉,佢一味拖未諗到點完坑,我都懷疑佢係咪係Marvel個邊拎到多重宇宙觀既靈感
諗深一層
如果你宜家中二14歲
第三次世界大戰開打
你有個細細個就丟低你嘅老豆無啦啦搵返你叫你過去
你一到埗就叫你坐上架你見都未見過嘅巨型戰鬥兵器去同人地打
淆底真係好正常

打到越戰越有嗰d根本都係好戰痴線佬黎
破係幾好睇 同舊版開始有唔同
但個Q到而家都唔知做乜春

未睇final
破真係解開左好多人的心結,可以話係TV+EOE的完結,補完

急係新的故事,終係新的終結,佢老豆的補完

如果破係故事的天花板
急就係作畫上的天花板,1:09:15果段迷失自我真係靚到呢

終當中的Eva Imaginary直接用左3D rendering,雖然佢應該係想表達同現世的唔同,但好多人唔太鐘意

最後父子聊天室用的透視方式都好特別,但如跟庵野秀明原意用真人特撮去做,味道一定更好,希望庵野秀明有機會重拍果一段
天你老母臭閪花板 支那賤種學咩人睇日本動漫?
你個賤種國家反日嫁
same 第一次睇果陣 如為入錯院
舊劇場個海唔係都係紅色咩?成套嘢得終喺負宇宙個到嘅海係藍色喎唔係咩?
舊版係最後巨大綾波噴血之後先變紅
我理解係loop咗好多次
甚至破同Q係唔同世界線
但終就一次過補完tv結局 舊 同新劇場版
係Q世界有三衝同近三衝
加持就係阻止近三衝時死
啲人先咁討厭佢
破同埋Q係同一個世界線啊,新劇場版同舊劇場版係唔同世界線,最後明日香補完個到隻馬騮公仔淨係喺舊劇場版出現 代表最後補完個陣舊劇場版同新劇場版嘅世界融合咗 名牌上明日香個名係S.S.Asuka 即係舊劇場版明日香個姓同新劇場版個姓 分別係式波同埋惣流
新手入坑應該跟咩次序睇好
睇你想睇新嘅定係舊嘅 入門就建議新劇場版先 序 破 Q 終(:||) 但係個人覺得舊版啲人物心理描寫真係好出色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞