王毅:「如果孫中山先生地下有靈,他也會指著蔡英文的鼻子,說她是不肖子孫」

308 回覆
20 Like 726 Dislike
孫中山好似係創立中華民國
但係咪同蔡英文一樣支持民主,反共產制度?
共產黨自己先係反骨仔
聯俄容共,不過應該唔係依家咁一黨獨大極權國家
精神分裂國家
咁嗨老都唔化,仲係咁盲塞佢老母知道會係地下爬出來刮佢兩巴
以前俾人炸大事館都忍,老人智慧係岩
嗰時HK好多人有親戚係上邊。 成日要寄嘢救濟佢哋。 因為有好多限制, 所以用毛巾包住。 條毛巾可以用。 乜嘢大飢荒,文化大革命,三反五反, 批林批孔,五光十色,千奇百怪,總之攪到民不聊生。
佢去怪蔣公先囉
毛鄧都算過過咸水,訓大大都唔知有冇
冇得比啦鄧小平喺蘇聯讀過書知道咩叫做真正嘅共產主義同埋馬列主義跟住再經歷買文革嗰陣時俾人批鬥同埋一系列嘅權鬥,基本上視野同埋政治手段同而家呢一代嗰啲完全冇得比
大家都係仆街專制獨裁,但係鄧小平呢啲有眼光好多
老王仲吹得大過老胡
我想知既係當時一刻(1960年代尾)
知唔知道支那已經餓死緊幾千萬人
定係要十幾年之後改革開放(1970年代尾)
歷史總結訊息回頭望先知死左幾千萬人
要話佢不肖,即係佢做唔到孫中山嘅遺願,而佢遺願係咩呢?講唔講得?
就算中共立國前咪又係第三國際幫拖
中共立國後咪又係蘇聯資助
蝗偽
咁不如王毅直接問孫中山先生本人佢點講
所以佢而家話人顛覆國家同勾結外國勢力真係得啖笑
地下有靈

多數指地位低過講呢句既人先會用
onL9,佢激到翻生就有
孫中山見到呢張合照應該會嘔血
佢係法國都5、6年,而且有參加組織政治活動,唔係個啲鬥老豆鬥老師之流可以比
共產主義唯物史觀夠膽喺度搬神弄鬼
如果孫中山先生地下有靈見到東莞無晒幻幻食,他也會指著習近平的鼻子,說牠是不肖子孫
仲要裁軍
搞班旗兵黎香港食大茶飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞