王毅:「如果孫中山先生地下有靈,他也會指著蔡英文的鼻子,說她是不肖子孫」

308 回覆
20 Like 726 Dislike
間諜
國軍作戰計劃 共產黨知得仲詳細過國民黨班將領
地下有靈

如果關羽仲在生應該都會咁做
呢條問題好易答
點解你會覺得難到佢
咁易你答黎俾大家學吓野啦!!!

蝗偽

孫中山先生係革命先行者
呢個係中共官方立場

睇多d書啦
我得MBA文盲乍…

乜《革命先行者》同《國父》有conflict架??

芝麻蝗,你先至要咪多D井外知識(尤其Logic!!)清洗吓你個自少党育豬腦囉!!!
打日本果陣差唔多所有國民黨最精銳士兵都死哂咁制 ,果陣日本由上海打起諗住斬首 搞到國民黨要遷都重慶,好多d細節香港一定唔會提要搵台灣書先講。
你咁叻自少党育鬼辯自J,順便教吓我:

1. 點解台灣省係今年奧運攞金牌冇播"義勇軍進行曲》??

2.點解一個月後中國全運會一隻台灣省代表都冇??

3.點解唯獨台灣省冇國歌法??鼓吹台獨??
無conflict
不過中共唔會叫國父
1. 因為中華台北奧委會嘅歌就係中華民國國旗歌
2. 3. 因為歷史原因台灣有自己法律,但中共立場係台灣主權屬於中國(aka 中華人民共和國)

其實政府立場同現實係可以無關係的
不過你讀MBA,唔理解係正常
同日本打仗最致命係經濟
D金圓卷銀元卷廢紙黎
再加上嚴重貪污腐敗,士氣嚴重低落
而共產黨用propaganda 就攞曬農村,經濟崩潰就連大城市頂唔住
內戰軍事用人不當,打多十次都輸
笑撚左…

再學吓野先:

點解日日懶正義要大一統,又幾十年同時同南北韓建交嘅???
兩樣野有咩關係?
南北韓容許其邦交國與對方建立外交關係就可以
其他國家唔會同時同中華民國同埋中華人民共和國建立邦交
係因為中共唔容許佢嘅邦交國承認中華民國係一個政治實體
你班打狗瘟左咁多日,原來就係得咁嘅答非所問嘅屌住黎走???

咪想閃,我嘅問題嘅主體方係"點解中國"囉!!!
BTW,你上面2答係咪唔同打狗操刀,自相茅盾好笑到呢…
共產黨講鬼神
https://www.epochtimes.com/b5/22/8/19/n13805917.htm
王毅宣布中共免17國23筆債務
王毅又係乜子孫
非洲子孫
國民黨個系統缺陷
錯信民主係其中一樣
容得下共產黨重比佢練兵已經係問題

根本同貪腐冇關
依家貪污已經超越國民黨,你揸得緊政治,人民冇辦法組織起黎,任你貪極都唔會內戰

另外係打完日本元氣大傷,同樣,就算國民黨再腐敗,冇日軍助攻,慢慢打共匪遲早都會贏
認真答你又on99 唔知做乜柒
做乜鳩?

咁你點解覺得中國唔可以同兩韓都有邦交?

大部分香港人對國際關無一竅不通,唔識又唔認真去了解,只活係自己個世界
笑撚左,有料就直接點題答我,咪拖住黎呃帖呃字乞$0.5!!!

答我,既然你自己日日揸住"國家不可分離,民族必須統一"黎趁,咁點解本來一國後因你都自己都賣嘅共產主義而二分南北韓,反而幾十年兩邊都官式建交呢??

呢個係邏輯同道德問題,唔好同好吹乜"現實同主權"2回事嘅屌住黎走自瀆勝利法囉…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞