芯0 : 唔係叫Dancers,係Dance Artists

833 回覆
112 Like 2124 Dislike
dancer 又唔係貶義
做多左
屌你老母d皮膚老到黃就退團啦,有你係度點撚樣青春
係好撚肉酸
成個聲明冇追究成份,係話唔關鏡事
然後堆Viu人repost repost repost
Dancing artist pro max
迫人叫有鬼用咩
你有藝術成就,人地自然尊重你
跳下舞又個個大師
Drive artist
Cook artist
Build artist
人地自稱舞蹈員
佢嘈乜9
呢啲呢就叫做弱小舞女collar 360發爛渣!
裝修師傅Building Artist
人哋芭蕾舞都係叫ballet dancers啦
唔通又叫ballet dance artist?
想問吓心0係咪舞台上出意外就可以由dancer升級到dance artist
韓國有個節目Street Woman Fighter入面啲dancer
而家紅咗變明星就真係叫Dance Artist啦
韓國嗰班dancer拍廣告上節目勁多活動都係用Dancer自稱
香港呢班人叫自己Dance Artist喺做乜撚嘢
韓國嗰班咁撚紅嘅Dancer都係叫自己做dancer咋
主持人 Speaking Artistes (心0 grammar: Speak artists)
唔係豬肉佬
係豬肉切割師

你件中女又想點呢
係到玩文字遊戲捉蟲
覺得自己中文宗師定指責世人的錯誤
再玩串落去,d 公司遲早cut 晒d dancer算

每個人都應該被尊重

但程度一定有唔同

社會就係咁

Dancer 同 artist , 一個係公司搖錢樹

一個只係襯托

明白自己地位就係生存法則

呢件事上,台上所有表演都係受害人

唔係專登描準你dancer

無謂再借機自我澎帳令人討厭

"Yes you are dancer, but you are just a dancer “
Pin呢個好過啦
又老又左膠
幾時撈埋女權黎做

解散左可以去拍marvel
你又係衰既 改都改得柒過人

照譯係sing artists
真正歧視就係呢啲
不如殺人犯叫bio-activities terminator? Pro 好多
力威健身研究院

胡力威教授
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞