有無人借過二線財務?

602 回覆
11 Like 248 Dislike
今期洗大左
樓主同上面問我點申請iva 嗰位
你地出糧係autopay定唔經bank

Btw唔洗搵律師

利申:做過一線財、見慣客申請iva
借細財咪最多拖多幾個月。。。
岩岩睇到你cm 20個係你人工幾倍 講差幾錢無用
通常一般做法打去卡中心轉loan/出糧銀行清卡數 再唔掂可以試下呢邊連登有個絲打做安信既 可以叫佢問下係安信做唔做到清數 同埋唔好亂申請 好傷tu
Tu ii有冇得重組
簡單講,當你還唔掂咁高息、申請iva 絕對可以幫你慳
只係短期(1-3年)內你無得再借
如果你係借錢賭錢賭輸還唔起亦未戒賭既就勸你ifc算了
爛泥一舊唔好諗住有人扶起你
但我借到盡啦喎
星展講嘅
你唔係差卡數昨咩? 同埋你人工好低? 照咁睇你人工可能20k都唔夠?
一線是但一間違約TU即刻睇到,全行都唔會肯借,所以一定係借二線還一線,除非家人朋友肯幫
你堅持唔做drp其實係咪根本你想套錢唔係清數
做IVA既過程中係咪都要照還錢?
咪撚借二線財

我跑800k返來 月找 100k 月入22k

數冚數後尾爆左

死好彩有屋企人幫先冇事

二線財 唔係你準時還就當冇時 佢地會突然打比你叫你清數成條數找晒佢 如果唔係就落找數 唔好咁天真以為準時還冇事

仲有 叫你搵佢個個應該係中介
比幾間財你跑數先 每日都會同你講你唔跑幾間合作下先我點比條大數你一筆清呀 睇路呀兄弟….
Drp 完咪無得再借咁我點買包包
唔係
Iva你有心搞,通常2個禮拜會搞到,當然你下一期都係照還
冇可能借二線還一線,個洞只會還愈來愈大
好可能係代理IVA/ DRP

銀行收5%息佢話幫你傾掂左10%
再收你服務費話比佢d律師定會計師
佢會幫你即時停,然後商討一個開始供款日(就係下個月)
二線財 唔係你準時還就當冇 佢地會突然打比你叫你清數成條數找晒佢 如果唔係就落數 唔好咁天真以為準時還冇事
鮑鮑換

菊花都得 但唔知會唔會中環酒店見
留意返,做drp/iva/結餘轉戶
係絕絕絕絕對對對對唔洗搵其他所謂機構/律師樓/會計師樓做
每間銀行/財仔都會有對應既department做
嗰d中介只係收你錢將你個case比返間財仔/銀行
係多9餘的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞