有無人借過二線財務?

602 回覆
11 Like 248 Dislike
想問有無Ching 聽過億豐?
早排屋企人借左
揭發完要想辦法幫佢還
身邊無人接觸過呢啲唔係好熟
而家淨係知清數要帶錢上佢公司埋數
好驚係啲俾完又話再話你仲有其他數未清,或者直接搶左舊錢唔認數
簡而精
不過睇嚟樓豬唔想理
今期還唔到,一線財最多都係應該罰息罰行政費?TU你自己都講已經花無可花,咁拖一期數都唔會好大件事啩?

唔通罰息同行政費加埋會俾借二線財d息多好多咩?二線財借完都係要還息還本,下一期你又覺得會搞得返掂?

正路就IVA/DRP,唔得就不如早D老破。借二線財俾你拖多三、五、七個月,你覺得到時就會有機會翻到身咩
都唔會既, 呢D應該都係兇下你就算, 比完錢叫佢比返個清數證明比你就OK
如果佢反口告佢都告得入既
同意
樓豬冇諗過解決問題只係想有舊錢由天跌落嚟 幫佢逃避多一個月
Thanks
細個睇黃秋生套吸血貴利王到個人大左都仲好驚接觸呢啲野
Grantit咪二線囉
搞咩差人咁多錢?
一線財你自己打上去拖數
樓主我做開一二線 真係想幫手
可以比到意見你
完全唔撚洗驚佢地你拎錢上去講家人代還 佢當你貴賓咁招呼
要叫佢哋計清楚條數先

聽過2個case都係啲2-3線財仔

一個就借咗3-40,還咗幾個月頂唔順屋企人肯幫手,埋單近1球

另一個重大鑊,借50順還半年,近新年call loan ,

找唔到全數都期期要找多一倍,頂咗個零月頂唔順,

要破產都仲照追,send晒啲追數圖俾親朋戚友

聽佢講破產前都還咗5-60,唔走佬仲要還多3個月,

隨時過1球埋單
會唔會搵食post?

扮傻撚釣苦主
1球數老破捱3年

認真還5年你都還唔哂睇死你都買唔到樓要tu黎拓
要去到借二線代表你已經衰咗好多重關卡……
之前我有幫過人處理呢啲野,有啲經驗
去到樓主呢啲case呢
除非中六合彩,唔想死通常得兩種玩法

問屋企人又好朋友又好借左先
然後逐間銀行&一線打去問
可唔可以做drp,攤長還、月供少啲
咁樣順供半年至一年養靚TU
有G仔就做結餘轉戶
一年後TU再升 再轉上轉
用平息cover貴息
加上你人工有一路加既情況下
不出3年好快還晒

一係就學樓上話齋,放棄TU
123線財借盡然後改名、搬屋、轉工、轉電話、著草、移民、整容、斷六親,咩都好 任君選擇
幾年後冇人認得你,變返一條好漢
唔係點搵林明禎
乜嘢叫電話數?
題外話 用大行比你個實際年利率係咪推到自己tu咩級別
唔好on9教錯人 銀行用斯文好多
晒鬼氣 咁易次次準時還 唔識唔好亂教人 害死人呀
冇財務公司牌照嘅大耳窿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞