2017年夏季日劇討論(1)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
【日劇】07/12:日本版台灣版劇集都大紅的《流星花園》(花樣男子)傳出要再度翻拍成日劇,由新任廣告女王廣瀨鈴演女主角牧野杉菜,關鍵的F4成員則在邀請中,會找和19歲廣瀨年齡相近的二十出頭人氣男演員。

候選名單包括菅田將暉、山崎賢人、野村周平。此外因為2005年版由松本潤演道明寺大成功,也有可能會找二十出頭的傑尼斯偶像水演,當中最大可能是Hey!Say!JUMP及Sexy Zone的成員。

有電視台關係者表示,原作2004年已經完結,廣瀨主演版本相比起原創新故事,更會傾向翻拍井上真央的版本,因為當年F4成員包括松本潤、小栗旬、松田翔太、阿部力都深深吸引女性觀眾,希望今次的新版也有同樣效果。

但有藝能寫手就分析指曾經日劇化成功的作品再翻拍可說是九死一生,例如之前路線接近的《花樣少年少女》,由堀北真希改為前田敦子後收視口碑慘死。很多喜歡原作的網民都紛紛表示不希望看到經典作毀於翻拍版。

此外井上真央在公在私都給人認真而樸素的形象,很適合演杉菜。但廣瀨次前多次發表輕視幕後工作人員的失當言論,給觀眾留下負面印象,恐怕會打擊收看意慾和收視。業內都一致認同「不能井上和廣瀨之間作出比較」。

新聞源自:サイゾーウーマン
唔好喇掛

屌你咩除左菅田將暉之外其他都

直頭唔應該翻拍啦
有幾何翻拍係拍得掂
【日劇】07/12:日本版台灣版劇集都大紅的《流星花園》(花樣男子)傳出要再度翻拍成日劇,由新任廣告女王廣瀨鈴演女主角牧野杉菜,關鍵的F4成員則在邀請中,會找和19歲廣瀨年齡相近的二十出頭人氣男演員。

候選名單包括菅田將暉、山崎賢人、野村周平。此外因為2005年版由松本潤演道明寺大成功,也有可能會找二十出頭的傑尼斯偶像水演,當中最大可能是Hey!Say!JUMP及Sexy Zone的成員。

有電視台關係者表示,原作2004年已經完結,廣瀨主演版本相比起原創新故事,更會傾向翻拍井上真央的版本,因為當年F4成員包括松本潤、小栗旬、松田翔太、阿部力都深深吸引女性觀眾,希望今次的新版也有同樣效果。

但有藝能寫手就分析指曾經日劇化成功的作品再翻拍可說是九死一生,例如之前路線接近的《花樣少年少女》,由堀北真希改為前田敦子後收視口碑慘死。很多喜歡原作的網民都紛紛表示不希望看到經典作毀於翻拍版。

此外井上真央在公在私都給人認真而樸素的形象,很適合演杉菜。但廣瀨次前多次發表輕視幕後工作人員的失當言論,給觀眾留下負面印象,恐怕會打擊收看意慾和收視。業內都一致認同「不能井上和廣瀨之間作出比較」。

唔好喇掛

屌你咩除左菅田將暉之外其他都

直頭唔應該翻拍啦
有幾何翻拍係拍得掂

無辦法,翻拍親就一定同原版比較,大家好大程度先入為主
唔止日本,泡菜台灣大陸香港翻拍都無咩好下場

漥塜洋介

漥塜洋介

diddid姐個日文節目

唔好喇掛

花男夠啦 又再拍過

漥塜洋介

訪問明星環節

漥塜洋介

dildo姐?

漥塜洋介

dildo姐?

訪問d咩

漥塜洋介

仲以為邊個男人扮右手邊個人 太耐冇睇TVB認唔到dodo姐

漥塜洋介

dildo姐?

訪問d咩

啱講完幾句去佐蛇,無聽到
睇左半集對不起就放棄
唔識d人既話仲以為睇緊有日文既韓劇

d字幕組片源又唔係副聲道
韓版講主角去左澳洲 唔知係咪冇budget 所以揀韓國

一路睇一路諗緊點解改編韓劇姐但地方背景都仲係韓國
利申冇睇原版

諗起n年前套輪舞曲
睇左半集對不起就放棄

利申冇睇原版

諗起n年前套輪舞曲

咁唔同啦,輪舞曲係兩邊合拍呢套係改篇……
睇左半集對不起就放棄

利申冇睇原版

諗起n年前套輪舞曲

咁唔同啦,輪舞曲係兩邊合拍呢套係改篇……

想當年係為左陪老母睇竹野內豐 但悶到第一集都頂唔順

有啲想買 但係DVD唔送香港 又唔想搵代購

有啲想買 但係DVD唔送香港 又唔想搵代購

要再投胎了
大島優子突然暫別藝能界,引起不少揣測,有人認為係同佢上月戴爆粗帽寸爆閃婚嘅NMB48成員須藤凜凜花有關。不過,日本雜誌《週刊文春》就預告有料爆,並於本周日在成田機場直擊優子,當日佢戴上黑超及帶同行李,雜誌未有透露詳細內容,有網民就估計優子暫避風頭可能係另有內情。

唔知今次文春有咩料爆
大島優子突然暫別藝能界,引起不少揣測,有人認為係同佢上月戴爆粗帽寸爆閃婚嘅NMB48成員須藤凜凜花有關。不過,日本雜誌《週刊文春》就預告有料爆,並於本周日在成田機場直擊優子,當日佢戴上黑超及帶同行李,雜誌未有透露詳細內容,有網民就估計優子暫避風頭可能係另有內情。

唔知今次文春有咩料爆

唔通係秘婚

唔知今次文春有咩料爆

唔知今次文春有咩料爆

唔通係秘婚

可能有佐

唔知今次文春有咩料爆

之前又話有大牌聲優結婚,仲未有下文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞