2017年夏季日劇討論(1)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想睇有田但佢啲戲好似屎屎地

即係咁
拍住本田翼都好難有人差得過佢

即係咁

咁唔係人地好,只係本田翼太差
滿島光跟導演石井裕也離婚後搭上細佢三年嘅永山絢斗,二人合作新片《海邊的生與死》安排本月底於當地上映,今次佢同男友永山絢斗以情侶檔擔任主角,已係佢哋三度合作,雖然一度盛傳兩人已火速分手,但日前孖住宣傳《海邊的生與死》時卻表現合拍及流露出甜蜜。

滿島光同28歲嘅永山絢斗喺片中奉旨煙韌,預告片已公開兩人不少攬攬錫錫嘅親熱場面,而有傳媒就爆料指片中原來有更激情慾戲,出名冇身材嘅滿島光更首次於銀幕大膽露點。其實,滿島光都唔係第一次為藝術犧牲,佢曾於電影中全裸演出及挑戰自慰場面,未知呢次露點示人,又能否為佢再創演藝事業高峰。
滿島光跟導演石井裕也離婚後搭上細佢三年嘅永山絢斗,二人合作新片《海邊的生與死》安排本月底於當地上映,今次佢同男友永山絢斗以情侶檔擔任主角,已係佢哋三度合作,雖然一度盛傳兩人已火速分手,但日前孖住宣傳《海邊的生與死》時卻表現合拍及流露出甜蜜。

滿島光同28歲嘅永山絢斗喺片中奉旨煙韌,預告片已公開兩人不少攬攬錫錫嘅親熱場面,而有傳媒就爆料指片中原來有更激情慾戲,出名冇身材嘅滿島光更首次於銀幕大膽露點。其實,滿島光都唔係第一次為藝術犧牲,佢曾於電影中全裸演出及挑戰自慰場面,未知呢次露點示人,又能否為佢再創演藝事業高峰。

即係咁

死啦我覺得戀仲ok

即係咁

死啦我覺得戀仲ok

今晚開播

寬鬆世代SP 係咪只有FIX 字幕組有做?
我之前本篇係睇追新番,但今次好似冇做字幕咁

日菁豬豬都有

日青譯得愈黎愈差
有時d句子睇到1999

日菁豬豬都有

日青譯得愈黎愈差
有時d句子睇到1999

好過豬豬
今次做咩鬼人人唔出,相對下唯有揀fix

日菁豬豬都有

日青譯得愈黎愈差
有時d句子睇到1999

好過豬豬
今次做咩鬼人人唔出,相對下唯有揀fix

爸爸活有時睇下唔知UP乜 譯條友中文表達能力有問題

彬與瑛好正 唔係TBS拍應該冇咁多大頭睇

又話唔賣波

唔係吠吠台架咩

唔係吠吠台架咩

係呀
睇左半集對不起就放棄
唔識d人既話仲以為睇緊有日文既韓劇
睇左半集對不起就放棄

d字幕組片源又唔係副聲道
韓版講主角去左澳洲 唔知係咪冇budget 所以揀韓國
【日劇】07/12:日本版台灣版劇集都大紅的《流星花園》(花樣男子)傳出要再度翻拍成日劇,由新任廣告女王廣瀨鈴演女主角牧野杉菜,關鍵的F4成員則在邀請中,會找和19歲廣瀨年齡相近的二十出頭人氣男演員。

候選名單包括菅田將暉、山崎賢人、野村周平。此外因為2005年版由松本潤演道明寺大成功,也有可能會找二十出頭的傑尼斯偶像水演,當中最大可能是Hey!Say!JUMP及Sexy Zone的成員。

有電視台關係者表示,原作2004年已經完結,廣瀨主演版本相比起原創新故事,更會傾向翻拍井上真央的版本,因為當年F4成員包括松本潤、小栗旬、松田翔太、阿部力都深深吸引女性觀眾,希望今次的新版也有同樣效果。

但有藝能寫手就分析指曾經日劇化成功的作品再翻拍可說是九死一生,例如之前路線接近的《花樣少年少女》,由堀北真希改為前田敦子後收視口碑慘死。很多喜歡原作的網民都紛紛表示不希望看到經典作毀於翻拍版。

此外井上真央在公在私都給人認真而樸素的形象,很適合演杉菜。但廣瀨次前多次發表輕視幕後工作人員的失當言論,給觀眾留下負面印象,恐怕會打擊收看意慾和收視。業內都一致認同「不能井上和廣瀨之間作出比較」。

新聞源自:サイゾーウーマン
唔好喇掛
【日劇】07/12:日本版台灣版劇集都大紅的《流星花園》(花樣男子)傳出要再度翻拍成日劇,由新任廣告女王廣瀨鈴演女主角牧野杉菜,關鍵的F4成員則在邀請中,會找和19歲廣瀨年齡相近的二十出頭人氣男演員。

候選名單包括菅田將暉、山崎賢人、野村周平。此外因為2005年版由松本潤演道明寺大成功,也有可能會找二十出頭的傑尼斯偶像水演,當中最大可能是Hey!Say!JUMP及Sexy Zone的成員。

有電視台關係者表示,原作2004年已經完結,廣瀨主演版本相比起原創新故事,更會傾向翻拍井上真央的版本,因為當年F4成員包括松本潤、小栗旬、松田翔太、阿部力都深深吸引女性觀眾,希望今次的新版也有同樣效果。

但有藝能寫手就分析指曾經日劇化成功的作品再翻拍可說是九死一生,例如之前路線接近的《花樣少年少女》,由堀北真希改為前田敦子後收視口碑慘死。很多喜歡原作的網民都紛紛表示不希望看到經典作毀於翻拍版。

此外井上真央在公在私都給人認真而樸素的形象,很適合演杉菜。但廣瀨次前多次發表輕視幕後工作人員的失當言論,給觀眾留下負面印象,恐怕會打擊收看意慾和收視。業內都一致認同「不能井上和廣瀨之間作出比較」。

新聞源自:サイゾーウーマン
唔好喇掛

屌你咩除左菅田將暉之外其他都
睇左半集對不起就放棄

d字幕組片源又唔係副聲道
韓版講主角去左澳洲 唔知係咪冇budget 所以揀韓國

一路睇一路諗緊點解改編韓劇姐但地方背景都仲係韓國
利申冇睇原版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞