老高話男人比女人低等 大家點睇

304 回覆
407 Like 1298 Dislike
有統計話唔同群體消費既多少係咁:
女人>細路>老人>寵物(多數係女人買)>男人
係資本主義既環境底下, 最大既消費者群體就最有話語權, 因為商家唔會想得罪自己D客, 最少消費既男人就最冇話語權. 有人會話, 唔係喎, 男人買車買樓洗既錢仲多, 但係多數男人唔會買好多部車, 樓都係必需品同投資產品, 唔需要好多宣傳, 亦唔怕得罪左你你就唔買. 何況買返黎層樓有一半都係屬於女人既

雖然人均薪金仍然係男人高D, 因為男人就算低學歷都願意做D辛苦既工或者加班/踩兩更. 但係依加愈黎愈多既工淨係for女人, 原本只有男人既工都開始愈黎愈多女人入行, 過多幾十年男人既人均工資仲可唔可以高過女人都係未知之數.

根據中國既研究, 男人既人工仍然係高D, 但係存款率同消費水平已經係女人高過男人, 到底D錢點黎? 男人明明人工高D, 洗既錢同存既錢仲少過女人, 應該自己反省下做乜成日拎錢貼女人. 依到我提到中國既研究係因為兩岸三地既婚姻觀念比較接近, 歐美男人邊有我地咁慘搵完錢又要上繳家用. 又唔洗比禮金
呢個真
試下倒返轉嚟講睇下女權撚屌唔屌到佢飛起
話女權上升咪即係唔可以再扮受害者攞着數?
睇老高低等啲
高汁評論
用來呃女人ge 說話
巴打心水清
老鳩呢啲隨口鳩up都有咁多人睇仲要當真
同中國一樣,平時就話幾勁幾勁,世界第一第二咁,仲勁過已發展國家,一要cut資助個時就話自己仲係發展中國家
因為女權永遠要係爭取個一方,爭取到2046都重係被剝削者身份
歐美既離婚財產分割衰過大陸好撚多
Karen 女權睇到打晒牒,個西標晒水 💦💦💦
女權只負責拎jetso ,not bear responsibility
仲有人睇老高呢條大陸佬
我地好似集合哂兩邊既缺點
應該老高fans
佢老婆係隔離
要氹佢開心梗係咁講啦
唔使咁認真
On9先睇
女人明顯係比男人麻撚煩就真。
求生專家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞