22/23 Grant Loan/ Non means討論區 (1)

831 回覆
5 Like 0 Dislike
想問下 Grant要比到最大粒黎批 批到既機會會唔會機會好微
開始未
今年ASSO YR1諗住quit咗佢。我申請既係FASP,有收到學費同埋助學金。想問如果我唔去考試會唔會當我未完成今年嘅學業要我還返啲錢?
應該唔會
但要通知佢哋
我今年yr4,要defer一年先畢到業,以前係申請開TSFS而且攞全額資助,我仲可唔可以繼續申請,同埋洗唔洗換張更新左畢業時間嘅新學生證黎申請
想請問下如果填錯咗同住屋企人嘅資料 咁要寫信比學資處?有冇表格download? thanks
想問而家上網交form 要幾耐先收到結果?
就咁寫信話要amend就得
冇格式
想問下取消咗嘅銀行戶口係咪都要照報喺銀行存款嗰到?唔係太清楚
想問下喺2023年1月取消咗嘅銀行戶口係咪都要照報喺銀行存款嗰到?唔係太清楚
yes
請問各位,tsfs 申請人(小弟)之前做part time同intern嘅收入會唔會計入家庭收入嗰度? 多謝
想問彌償人係返兼職而唔係全職嘅話得唔得?
申請放寬嘅話係收到結果通知先寄信俾學資處定之前就要?
行政費係填申請表嗰時交一次,畢業後還款期開始再繼續俾?
FASP係糧單、月結單、存摺嗰啲全部都要,無話邊啲係上載其中一樣就得?
想問下下年有一個sem會去exchange,可唔可以申請grant loan
因為出唔到實習搞到Yr5嘅堂Yr4 上咗
Yr4 sem3交埋Yr5嘅學費 但今年得半額 啱啱諗住搞grant發覺下年交得2千幾
如果搞grant 又拎到full 有無機拎得番個差額(sem3交嘅原yr5學費 拎得番全額)
唔好意思,想請問下因為唔記得左申請日期 (19/5)
上年有申請Non-means 下年都會繼續申請
想請問下係咪過左個截止日期都照搞 同埋要寫翻封解釋信?
Thank you
照搞,加解釋信
快手啲嘅可能可以準時出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞