火雞狠批以色列 兼提三大要求

197 回覆
22 Like 47 Dislike
你都on9
反問都睇唔出
就係知佢唔係 咁撐巴做乜鳩
就係信同宗教連唔同族都咁有雷氣
定純粹r著數
睇你都係柒頭 廢物低智狗
冇啦啦理解我講既野係撐以
用下個傻閪腦啦
冇問題丫,呢個世界成王敗寇.
又要打又要唔夠打先肉酸嘛~
火雞仲成日痴埋伊朗同俄狗身 就知咩料啦
美國盟友等級
S: 加拿大 以色列 日本 英國
A: 德國 南韓 澳洲 紐西蘭
B: 法國 台灣 義大利 歐盟
C: 墨西哥 沙烏地阿拉伯 烏克蘭 印度 菲律賓
土耳其 軍方政變單野 都係艾爾多安搞出來
侵略主權國都洗白?
重點係有紛爭 烏東親俄份子想獨立 烏克蘭唔俾 咪用戰爭解決
覺得火雞好乞人憎
雖然我講唔出佢確實有咩特別乞人憎
但個觀感好撚閪
你呢個講法完全係 Russia propaganda

2014前烏係親俄 ,你當傀儡政權,但革命

成功,俄無左控制權,所以滲士兵加特工搞烏東

由頭到尾烏東唔係想獨立,而係俄羅斯吞人領土手段
個決議係以巴每人一半土地 但兩者本身人口上有差距 而且巴人係原住民 比人攞左啲地
睇下地圖就會明

同埋以前土耳其係世俗國家黎,建國國父直頭係開明果隻,之後唔知點又係慢慢俾d伊斯蘭佬揸返莊就變返垃圾國家

早幾年有人政變,艾爾多安一口就話係外國勢力(咁熟既),於是開始同西方國家反面。但由於佢個地理位置太重要,大家又無得唔就下佢
最肥沃發達既西岸大城俾阿拉伯人
地中海隔離猶太人建立既城鎮先歸猶太人
點樣一半半?
係加埋個草都無條水都無滴既南部內蓋夫沙漠俾猶太人先勉強一半
呢單野如果咁易講得清就唔會又打又嘈咁多年喇你話巴人係原居民,班以色列佬就真係話我自古以來係到住大衞王同所羅門王咪係到統治國家囉,早過巴人
自古以來係講野連續居住
猶太人2000年前滅左國了
巴人都住左上千年
因為連登多奶美狗
美國都撐以色列
狗唔跟主人行?
其實我都唔係好肯定大衞王同所羅門係堅定流
計歷史腓尼基人仲早過猶太國
仲有埃及人(雖然果時既埃及人已經唔係今時今日既埃及人
你依個講法又何嘗唔係歐美propaganda?

烏東啲人親俄係歷史原因 唔係乜嘢滲透
克里米亞講俄語既人本身多過講烏克蘭話既人

你都識話 烏克蘭本身親俄 咁點解2014年會被推翻? 我夠可以話歐美滲透策反
俄烏戰...
以色列撐俄啊
親俄親左咁多年做左咁耐咩著數都比人拎哂先要親歐,你俄羅斯咁好點解baltic states 仲有烏克蘭唔親俄阿,烏東人係識俄文 ,烏東個d先係活生生外國勢力,大量非法移民當正自己烏克蘭住民,只係搞顏色革仲,對付外國勢力咩國安法真係得啖笑,呢d咁cheap ga手段,係人都睇得出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞