火雞狠批以色列 兼提三大要求

197 回覆
22 Like 47 Dislike
但其實阿拉伯無當火雞係自己人
捧到伊斯蘭教上天都做唔到伊斯蘭世界嘅大佬
on9 人地阿拉伯人起依家既所謂以色列安居樂業 成千年
二戰後 歐洲果邊為左搬走d 酒大人 一個煪大人復國
就放酒大人去 搶人土地
咁都唔叫侵略 果然傻登仔最中意雙重標準 慢慢自古以黎啦
火雞國空軍實力北約第二
咁舊嘅火雞帝國都叫做過幾個世紀大佬嘅
不過都因為呢段歷史先俾駱駝佬排佢
巴勒果陣都唔係國家 果個位算係無人正式擁有?
同埋一開始以色列好細 好多地方係慢慢同d巴勒人度買番黎
左膠發現
原本荒地一遍 係一戰後(唔係二戰呀)猶太人一邊同英撚請願 一邊自己移民北部海法一帶平價買地做開荒牛
班阿拉伯土著見到塊地原來可以咁值錢 就反口話猶太佬侵佔
挑機不果之後猶太佬反而仲多咗地
玩到而家西岸起樓都仲係呢個劇本
事實係,打左幾個月你唔係睇唔到丫?
係,但中國打左日本咁多個朝代,
supper 打和啦。
2邊都唔撐
雙重標準到

人地打過以以色列幾次就可以記成世 日本人屠殺中國人中國人就唔可以憎日本

唔講以為約旦敍利亞堆中東國家仲打緊以色列
咁公道講賣地比你唔係預你立國,一係買嗰時講明

不過喺同宗同源既土地紛爭上面尋找誰對誰錯真係冇謂得黎又嘥時間,結果一係終極一戰一係丟淡佢幾百年等後人傾
邊有伊斯蘭國家會撐以色列
土耳其係兩邊無間道,但都無佢符
如果土耳其退出北約就玩完啦, 真打的話中歐無一個國家夠佢黎
仲未明自己柒乜

人地討論緊以巴兩個蘋果,懶醒拉中日兩個橙入黎做類比

好心求其拎巴爾幹半島其中兩族出黎做例子都唔使比人笑
我唔係針對general 嘅以巴問題 只係針對佢個推論方式apple to apple 用佢邏輯以色列咁仆街應該可以justify哈馬斯射火箭炮去民居還擊
印度巴基斯坦咪一樣
英國要走啦
兩個民族/宗教各自響自己住開範圍獨立成國

聯合國181決議對以色列巴勒斯坦咪一樣精神
不過唔同係班阿拉伯人唔認要即刻開拖咋嘛
主動開拖仗人多五個國家常規軍打一個連國防軍都未正式成立仲係游擊隊編制都無所謂
咁都打輸先染嘛
火雞
唔好搞咁多野啦 火雞
學好啲邏輯先嚟拋書包講南斯拉夫啦碌柒
以巴問題複雜好多 就算係巴爾幹嗰啲民族宿怨 話晒衝突各方一直都存在喺當地
猶太人上個世紀先重新出現喺中東 支撐佢哋合法性嘅就只有宗教 聖經 如果所有消亡咗嘅國家用自古以來就可以復國嘅話世界會大亂
小知識

火雞係各種語言下叫法都唔同
又係自古以來 聽中共講都聽到厭
將以巴邊界還原去1967年嗰陣
講緊點解撐巴
你真係柒小陣啦
所以佢咪拉埋普丁同伊朗

[突發] 普丁, 火雞, 伊朗會面
https://lih.kg/3081112
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞