火雞狠批以色列 兼提三大要求

197 回覆
22 Like 47 Dislike
1948阿拉伯五國聯軍宣戰入侵叫乜
1967邊個叫埃及封鎖Straits of Tiran,國際法視封鎖公海為宣戰
1973贖罪日埃及敘利亞不宣而戰

邊次係以色列主動挑起戰爭
佢一定好想 從erdogan講嘢語氣聽得出佢好憎以色列
淨係火雞一個郁手應該輸
中東問題根本解決唔到

唯一解決方法係直接核平哂全個中東及穆斯林宗教地區
再重建過

如果唔係只會一直因為宗教同種族而瘋狂開戰
火雞繼續咬以色列

以色列呢隻癲狗癲起上黎 美國佬管唔到

分分鐘美國佬屌柒火雞轉頭
我有巴勒friend 嘅分享係
想像下二戰之後 無啦啦巴勒要為殺Jews而獻上自己塊地
好似人地嘅債要佢啲弱國嚟還 唔嬲就假
宗教問題又係其他嘅衝突位啦 咁多年仇家比人拎撚左塊城 點會唔嬲上加嬲
利申: 我以巴都憎 都係仆街
但以色列咁撚好打 猶太人又有錢 你吹佢唔脹
巴勒斯坦明顯鋪鋪一對以色列就Double down
結果咪好似而家咁輸到就滅國
以色列的確係侵略者,不過呢個世界係現實主義,勝者為王。
唯一機會係伊朗整核彈,兩三粒夠核平以色列
唔親西方又點樣有美國駐軍
普京贏左,其他中東普京(土耳其艾爾多安、沙地 Salman等)隨時失理性上黎就學埋普京咁亂打其他國家
Erdogan係新鄂圖曼主義,點都會支持巴勒斯坦。
因為巴勒斯坦以前係鄂圖曼帝國一部分,宗教又係遜尼派。
不過佢想幫都無用,因為一定入唔到UN五常(英美)個關。
你望吓火雞嘅地理位置先
火雞佬講咁多野都係想同美國、以色列談判
大家穆斯林。
猶太人咪又係antichrist
所以唔明點解啲人盲目撐以色列
雖然啲伊斯蘭係麻撚煩
回教狗特別係原教旨主義個批特別垃圾,邊個國家係個班人控制就一定文明大倒退+不斷內戰/清除其他派別

同班非洲猩猩有得揮,獨立咁多年都係日日玩部落戰爭
言行一致咪呢啲囉
點解會撐
因為土都係伊斯蘭教?
土係阿拉伯人種?
但以色列直頭係美帝最親密o既盟國
應該仲親過同英國
美帝要幫以色列o既, 自己想做就得, 唔哂睇北約意思喇
會屍骨無存但應該有和平獎
因為我唔鍾意伊斯蘭
利申支持平權LGBTQ綠色能源普世價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞