火雞狠批以色列 兼提三大要求

197 回覆
22 Like 47 Dislike
邊個敢去㩒嗰粒掣 去launch核彈
再補充

語源為Türkiye,即突厥人的土地;如果研究印度佛教消失嘅歷史因素,你會發現正正係突厥人將伊斯蘭教帶到南亞同東亞,對整個突厥族群,伊斯蘭教係佢哋歷史嘅一部分;比起幫巴勒斯坦出聲,佢哋更重視嘅係基督教同伊斯蘭教嘅共同聖地—:耶路撒冷,其歸屬問題,今次只係借巴勒斯坦去開天殺價。
而家幾多連登仔憎普丁恨之入骨
如果最後普丁贏咗 佢地應該會轉軚
當初又唔係巴勒趕佢哋出去,點解巴勒係契弟?
原來un重係有用 可以用嚟回應返片裡面最後佢條問題
但唔係巴勒恰佢 而係歐洲 點解唔響德國劃塊地俾以色列?
On撚9,當初逐猶太人出去嗰個係巴比倫同羅馬,唔係阿拉伯
啱呀
伊斯蘭人都冇趕過猶太人出去㗎
嗰時係巴比倫、羅馬放逐猶太人,佢哋先離散各地
走咗幾百年,伊斯蘭先出現,響當地生活
伊斯蘭冇恰猶太人,點解佢哋係契弟?
有恰佢地嘅歐洲就唔係?
1956 第二次中東戰爭, 以色列不宣而戰
1978 以色列入侵黎巴嫩
土耳其 (Turkey) 係突厥人 (Turks),同維吾爾、哈薩克嗰啲同源
伊斯蘭世界主要都係阿拉伯、突厥、波斯三大人種
以巴衝突 係走咗幾千年嘅猶太人突然出現話塊地係佢地嘅 而嗰塊地阿拉伯人已經住咗成千年 你話邊個恰邊個
有冇諗過會係佢地內戰用核彈互平對方
咁睇法唔似係真心撐?
又係籌碼黎r著數?
咁樣睇土呢種玩法仲勁過monkey 國喎
(....當初逐猶太人出去嗰個係巴比倫同羅馬,唔係阿拉伯....)
以上係你隻戇鳩仔講,我冇講過
我只說過以色列是猶太人的國土

既然你識得猶太人被羅馬帝國逐出國土
即係承認猶太人被逐後,阿拉伯佬鳩占鵲巢
土耳其近年係興玩兩邊
真心撐都唔出奇 因為埃爾多安玩極端伊斯蘭
點解係鳩占鵲巢?塊地寫咗猶太人名?古代中東人係遊牧民族,啲地不嬲都不斷易手㗎喎

猶太人離散咗成千年,阿拉伯先出現,咁又叫鳩占鵲巢?

如果咁計,猶太人都係鳩占鵲巢,都要還返塊地俾迦南人、腓利士人
巴勒斯坦班友都係賤精

俾以色列打到隻狗咁
約旦收留佢地,點知班友
係約旦搞政變,恐怖活動,
刺殺約旦班領導人
想控制約旦再極端化
土雞呢d國家 玩極端伊斯蘭教義
有咁多人民撐咩?竟然玩得起
我見土有唔少戲/劇拍得幾好班女幾靚又性感架喎

同伊斯蘭教教義感覺好似爭好遠

同埋語言都好似唔同
阿拉伯人響嗰度住左千幾年 你哋猶太人突然蒲頭一個唔該就搶咗去 邊個鳩占鵲巢呀
我兩邊都唔憎,但你開哂口話要滅以色列,又真係出左手,咁你都要有心理準備自己都會比人滅,無乜公唔公度,你嘅然唔肯共存,咁唯有死咁一邊
獨裁國家唔需要人民撐
火雞始終有復興鄂圖曼帝國嘅心
守黑海出海口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞