盧寵茂稱正考慮推「紅黃綠」健康碼 限制確診者或高風險人士自由出入

619 回覆
36 Like 1088 Dislike
係人都知
係狗唔知jei
你打咗就真係無資格喺度吠啦
黎生返緊工唔得閒咋
你就真係搵藉口畀自己endorse過港共防疫暴政喇
唔通你唔做嘢佢就會取消啲政策呀
你完全冇資格話人好唔好
另一好使好用係可以變相控制人出人境,更可以大大聲話唔關政治事,只係"防疫"
紅碼左目標人物,機場肯定唔比入,到時重可以扮得"文明"過河南,你可以去檢測但結果遲遲都冇,買左機票都飛埋,唔需要出"國安"法就可以阻止目標人物出境,更可以剎有介事向批評的西方國家講我地只係"防疫",有關人士因為"可能"高風險不能進入機場,連消帶地連政治庇護理由都可以否決埋你。
另一樣野係可以隔絕"唔受歡迎"國家前港人再返香港,可以成個英國來港人士全紅,重可以大大聲話英國依然多case迫人移民走只可以單程路,杜絕短期內有一大批可以隨時走又"心懷不滿"的前港人就算短期回港。
香江濕鳩原來又移民左來連登
就算去食野,兩間大記加麥記個安心通常都被人無視,去呢幾間冇人叫我都當唔記得左直入懶得理,夠膽講如果突然間痴起線嚴查兩間大記加麥記,鋪內起碼有七八成人要罰錢
咩嘢叫「又移民」
跪能左你收皮la 你夠能膽未聽日起唔用個通行症law
當初連登話唔打針果D比人屌到
安心就識寫紙假apps 針就第一個衝去打
之後現眼報出通渠証,再二針升級做三針

而家再升級做健康鹿,我0針真係比你哋苗撚累死了
有得走好走,認真
到時將你轉紅碼想走都冇得走
要香港黃絲防疫撚認錯難過藍屍轉軚屌鳩港共
上面嗰隻真係苗撚賤畜嚟
明明自己跪晒奶晒共仲可以屌鳩人冇做過嘢
咁你即係做咗咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞