盧寵茂稱正考慮推「紅黃綠」健康碼 限制確診者或高風險人士自由出入

619 回覆
36 Like 1088 Dislike
兩年幾前已經講咗,但有班撚屌就一直唔撚聽,仲要走去配合港共防疫暴政,自發做防疫紅衛兵捉人鳩戴好口罩同打毒苗
然後今日就反過嚟問到底點反抗,真係笑撚死人

所以話,香港人今日落得如斯田地,只不過係港人共業。自作業,不可活
咁你又唔帶頭改變香港?你唔學人反抗?
咁同你講第一步就係一針毒苗都唔打囉
你哋已經fail咗啦
瞓啦柒頭五毛狗蛋牛麵
我一針都冇打過呀,我帶頭改變緊香港㗎
你依啲打晒三針嘅咪帶頭改變香港,帶香港落支共地獄啦
我問你係唔係反抗先?你係唔係有plan先?你夠唔夠勇氣帶頭先?
定係你得把口屌人,但你自都一樣?

老老實實我都唔想走,你改變到香港我都想你成功。

喂,我而家係要為養兩件bb要打針搵食丫,真係為現實低左頭,而你真係咁有決心同展望,咁我呢d小人物點可能影響到你呢個偉人?
我嘅plan嘅第一步就係一針毒苗都要反抗唔打,你連第一步都做唔撚到呀,吠幾大聲都無用㗎

你要搵食,我唔洗搵食呀?唔好講到你打針咁撚偉大先得㗎
大把香港人都係為養家供樓而跪中共、奶中共㗎啦,咁香港人學乜人反共?齊齊奶共賺人仔算罷啦
你依啲所謂向現實低頭嘅思維咪就係同藍屍為現實低頭去奶共一撚樣囉
你唔好再學人反共啦,全心全意去奶共算罷啦
下?
即你你個所謂反抗已經失敗左,完左架啦?

你neet係屋企唔返工唔養家痴屋企就代表你反抗左架唔?

防疫撚主動配合哂港共
之後先問返轉頭問人有咩方法反抗?
配合就一定係主動?

你地班人最on9同離地就係呢樣
Keep住得幾成打針既話,全港公司炒哂一半人走咩?
最on9就係你呢種人,過哂秒就嘈生晒問有咩方法反對
所以咪話你地離地lo。

如果無家庭負擔我夠可以大大聲話自己未打,
我d仔女都未打架,
前幾日咪有條友出post話讀大學打左第1針啦,你又唔去屌佢?
聽日就打第一針⋯⋯
https://lih.kg/iKCsOT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
比埋link你去屌
Neet你老母咩
又跟五毛賤畜喺度吹唔打針就無工開。出面大撚把工一針都唔洗打呀

我依家仲反抗緊呀,係你冇跟我個plan反抗咋
不過當然我唔會預你依啲五毛賤畜會反抗啦
根本就係五毛賤畜嚟啦
我仔女跟你plan無打過架,佢地零針架,第二步呢?
咁你應該屌最開始仆去打個班人啦,屌佢哋送其他人上路啦?

你走去屌提你哋唔好配合個班人
佢哋一早講哂港共個路線圖,宜家跟住哂咁行,有講錯到?
你唔問吓配合完又不滿個班,諗住有咩方法反抗?
想賺多陣錢先走既人睇路啦
呢樣野要前題

1 近期omi.出現後,支針連防重症既作用都無埋
2 唔打針都可以返工返學食飯,無限制

如果呢兩點都成立都走去打,我就真心會覺得係on9,盲目咁支持防疫。

而安心出行呢d係當中最垃圾既,任何時候都應該取消。
佢答我第二步先啦
你又唔答我配合完之後既第二步係乜?
佢話有plan反抗唔係我,咁個反抗plan係佢度,點解要問我?
我反而覺得佢唔想攬炒經濟
係的話收緊防疫限制 WFH之類
全民檢測更加唔會做
佢依家就係想「馬照跑,舞照跳」
當然嗰個碼適當嘅時候某部份人會「紅」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞