盧寵茂稱正考慮推「紅黃綠」健康碼 限制確診者或高風險人士自由出入

619 回覆
36 Like 1088 Dislike
我夠一針無打啦,今日咪又係生勾勾喺度未餓死
不過班苗撚賤畜好撚鍾意屈一針未打嘅人係要尼特族、啃老族,證明班苗撚賤畜畀港共洗晒腦
呢條死PK
早上好中国!
現在我有.....
要考慮移民了
你同佢定啦,
首先就會叫公務員玩
跟住政府機構場所出入
跟住到所有公共場所
然後就出入境都要
機場都要,你去到閘口由綠變紅
盧寵茂稱正考慮推「紅黃綠」健康碼 限制確診者或高風險人士市民自由出入
紅碼左迫人唔番工,個個咬老綜呀?
有冇諗過佢地只需要監控
經濟同黎生佢地一d都唔care
香港人變哂三和大神佢地最開心
求其搵隻aco揹咪得囉
都唔明使咩搞咁多野
日日搵班白衫佬出黎操兵都夠啦
歲月靜好呀支那人
一搞就算唔移民都拎曬銀行唔駛用d錢出嚟先
我真係好撚中意香港
盧生上場一定對班學生同年輕人報復

今次香港玩撚玩
你地信共產黨啦
共產政黨唔會害你
其實打針嘅人係屈服
但唔打針嘅人都係屈服咗
基本去堂食睇戲嘅自由都俾人剝削
有種咪反個政府囉
無人做到就唔好分咁多邊個打先打後啦
你地敢反對?
睇睇河南先
由香港人去打第一針開始,香港注定玩完㗎啦
佢地根本熟曬手,完全改變曬歷年政府推政策既步驟
以前都會去立法會解說下,做下公眾諮詢,揾官媒口舌sell下

依家推任何政策
第一步/揾媒體放消息,試水温
第二步/試岩水温就擇日執行,聲稱非強制但你唔跟佢做就會諸多不便,意圖做成兩種階層(服從&不服從)
第三步/中間睇大眾接受程度,就算民意反彈都會不斷用疫情為由唔取消政策,大眾唔自願聽話就會揾警察介入做執行者
第四步/最後大眾接受程度變高就開始下一個phase推下一個暴政

依家已經醒左好多,唔會一步到頂,玩返温水煮蛙但同以前唔同既係消除曬代議士反映民意個part,咁做其實會令佢都好難掌握到民意變成同市民愈行愈遠,以後佢做咩市民都反
攪d打針同肯用安心嗰班好喇
佢地話自己冇得揀
一定聽聽話話含淚再跟黨走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞