講下我以前喺大陸畀個女編劇搾乾嘅經歷(五)

1001 回覆
873 Like 70 Dislike
其實一早知你風格,我反而覺得幾好
喂 出少句聲啦
其實我都覺得唔差 要睇咸故咪出去睇 我出返去先
惡版梁詠琪,第一個post已經有啦
怨氣大到quote文都冇人屌
加甜嚟把撚
一開始入嚟都係想睇你講做編劇故仔
我淨係想知係咪真人真事
專注返經歷好似好的

其實冇甜可能仲好,始終寫作風格既野唔係咁易可以即時改,各位Ching想睇甜講故台仲有好多可以睇到勁扯

幾時寫埋其他趣遇怪聞
老沙比人狂屌都仲肯出文已經好難得
比個
我覺得老沙又唔洗重寫,原本既舖排已經係最好,甜從來都唔係重點,我諗你原本都係想要諗住一步步築高讀者既期望,然後打碎,形成落差呢個戲劇效果,其實個人覺得幾過癮,你應該都係覺得咁樣好玩所以先咁寫,冇乜需要改。
不過改呢個行動又好現實反映咗你作為一個編劇,要因應受眾既要求去改據本,呢個係一個好寫實既practice。
老沙高章,唔單止將講故台當係一個連載平台,直頭將個post本身連同連登仔都變成個故既一部分。
真 寫自己想寫嘅野 定寫讀者想睇嘅野
如果無咩特別其實可以上個post出埋
唔使400幾個留言嗰陣就叫人推post等開新post
如果無叫人推post 無甜我係無咩所謂嘅
推!
其實又唔洗太detail既, 唔通寫到好似金瓶梅咁咩
不過可能大家睇左咁耐, 對你外型同小語外型既形容比較含糊, 我地呢D咸濕仔係度估吓估吓無引姐
早洩走甜?
其實我ok , 冇諗住重甜
其他巴打難講
有收錢咪就讀者囉
無收錢咪寫自己想寫嘅嘢囉
而家又唔係爛尾
話重甜但走甜啫
有追開都知呢個唔係甜故嚟
有乜好屌
想睇編劇經歷多過重甜
甜故度度都有邊洗特登睇依度
重寫就唔洗啦
免費仲要你改咩
日本加返小小咪得囉
好睇 加速
做左咁耐編劇都唔知觀眾想睇咩
估唔到小語咁主動,諗住都係一次起半次止,最後老沙變左 SP
終於Live咗,好耐無追故追到咁爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞