日本肯開放自由行未啊!!!!!

1001 回覆
533 Like 41 Dislike
白撚痴 香港無撚得救架啦
石頭 腳
隔離一日酒店都唔應該啦
仲要自己出錢
鬼有旅客會嚟香港咩
等睇香港經濟慢慢攬炒
秋季
聽落似呢兩個月就轉
一早講咗架仔呢d on9政策頂唔到好耐有G7壓力一定好快迫住開關係估唔到會快成咁

上面成班仲趕唔切咁俾d傻鳩旅行社走去劏
想問點樣唱yen最抵?
後生去旅行團就真係搵笨
旅行團係適合老人家多啲囉
慣左唱定兩三萬yen,去到先用銀聯撳
K大家覺得秋季係幾時 同埋幾時會公佈
11月掛
如果真係有心想搞返旅行應該十一月掛
食紅葉水
喺銀行唱,去到再撳?
用銀聯既話唔使係銀行兌換定外幣。
直接係你港元儲蓄到扣的。

如果你要係外幣戶口拎既話。 應該出張debit card
但其實櫃員機會收charge
但係依家匯率好似比較平,係咪應該換啲現鈔先
投資可升可跌
我10月定曬大假,你100% Sure趕到日本開關?
傻鳩,答咗我先
𠵱家講緊要經旅行社酒店+酒店package先拎到visa喎
老人家嗰款就即頭跟團啦
你俾人迫放假咪做下傻鳩俾人劏囉冇乜野嘅 唔洗咁興喎
其實又無咩好興,講真幾年無去過,就算你話畀多少少出去玩都無太大所謂

真係有所謂嘅就算日本全開先由行都係唔會去,因為返嚟「3+4」都係無啦啦要畀香港啲隔離酒樓賺,又可以拗都係你口中講嘅「傻鳩」

每人處境都唔撚一樣,就當有啲人9月尾就去嘅話根本都係要經旅行社搞先穩陣。我本身大假都係改遲咗,約埋人要夾埋人地大假同時間先麻煩,成年人出嚟做嘢咁多年應該都會明𠵱啲道理

淨係見到你唔知做乜鳩咁巴閉,錢又唔係你賺,但又講到自己好撚醒好撚有So咁,唔知邊到嚟啲優越感,成個細路仔咁
用銀聯會。debit card唔使(無記錯既話)
睇自己需要啦。正常都應該
你真係好大人你自己冇所謂就得啦唔洗千字文同我講嚟justify自己唔係傻鳩你改變唔到我 我都改變唔到你
正經討論又唔得,無人想改變你喎
唔啱自己心水就叫傻鳩
我心諗你𠵱啲思考方式最好唔好變添呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞