日本肯開放自由行未啊!!!!!

1001 回覆
533 Like 41 Dislike
3月自己買左機票要跟旅行社買就蝕
恐怕11月日本都未必完全自由行
係咪日本d人得閒得濟
冇野搵野黎做
唔駛恐怕 呢d野緣份到了就會開關
visa錢位位350幾咁好賺
希望Visa收費貴啲,最好二千以上
從以減少申請人數
好撚想去 三年啦
咁咪去 而家半自由行係要visa
依家去日本使唔使話要打3針?
希望愈少人跟佢個濕鳩政策去旅行愈好唔係想話咩少d人冇咁迫個d on9野

係希望用個數字同架仔政府講佢地呢多鳩餘反智政策係冇人會受全面開放先係唯一正途
零針都得
前提係你要申請到VISA( student, business, 日本人另一半)
同埋你唔好返香港(例如你移左民想去日本旅行)
我唔係香港,只係打左2針
(答) 海外の旅行者が個人で航空券を手配し、海外の旅行業者又は旅行サービス手配業者が国内の宿泊等を手配した場合であっても、受入責任者となる旅行業者又は旅行サービス手配業者が当該旅行者の全ての行程を把握した上で、入国から出国までの間の国内の行程管理を行うものであれば、認められます。

睇QA呢段,其實好似只要旅行社肯幫你搞,你自己機票都得?google translate ,有冇日文JJ幫手望望
我諗都無旅行社敢幫你搞
諗住酒店經佢哋訂,機票費事再改者。
今次本guidebook寫實咗要機票+所有住宿
同埋sep07之後嘅FAQ都未出
你quote嗰個係舊版
立心不良
好明顯你個人都幾衰
唔該晒
我零針都準備去日本(非普通旅客簽證)
只要你出發地係藍色區就唔洗隔離唔洗打針(其實連香港都係藍色)

攞唔攞到簽證就係你既問題
或者等佢遲啲全面開放
我諗住搵旅行社搞簽證,去東京大約10日8日
認命啦
你唔去大把人去
香港人就唔洗期望 預撚咗會照含而家係希望鬼佬有大把選擇 最好嫌麻煩唔好去日本俾壓力佢個傻閪政策
諗起以前ANA藍天假期D package
不過執哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞