覺唔覺一套Stranger Things屌打成個Disney+?

145 回覆
677 Like 77 Dislike
Netflix 個垃圾台灣繁中字幕己經睇到燥啦
港產片又得堆垃圾
唔係有breaking bad. Better call saul, stranger things 同紙房子真係蝕得再甘d
屌打錯 ,係 1 > 4 > 2 > 3
呢單先勁

Seth McFarlane 係咁笑迪士尼 又直接指迪士尼係反 antisemitic

居然買起咗
stranger things 劇情主線好睇
但細節成日都睇到好炆
成日唔聽人講野
都已經4季過左咁多年出過咁多次事
都係轉過頭就當咩事都冇發生去到中段先醒少少
仲有mike 設定係team leader 角色
但就成日whats wrong with you
成個傻閪咁
08條線都唔知jm9
淨係解鎖左個黑暗mk造形
對11角色塑造0幫助
浪費左一集

第4季個尾埋得幾好
留底既懸念吸引過之前
Season 4真係勁好睇
11條感情線合理但好難令觀眾代入
mike同11都係怪人
特別係11好似過左咁耐思考方式都仲係一條直線
friends dont lie arrrrrrrr bomb

Max 條感情線仲好睇
有咩點解搵唔到的
睇嚟真係要的起心肝pick up返第一季
好想知有咩咁好睇
套野捨得完未?
睇左兩季就無睇
諗住完先一次過追
咁平時上畫啲戲都係一堆爛戲中得幾套好睇架啦......
而家netflix 攞獎嘅戲唔少
obi wan 最成功係造就咗呢個惡搞版
https://youtu.be/JnmeTyU1rA0
淨係 Better Call Saul (BB) 同Stranger Things 都屌打其他
3反而多深刻野Dustin 唱歌
2真係無咩
洗鬼出到stranger things咩
淨係計同類型嘅dc劇已經屌打marvels啲垃圾劇啦
你係咪冇留意女仔做主角
真 sub咗disney之後真係睇多咗好多港產片
之前戲院睇過一次智齒 近排睇多次都覺好正
Titans?

頭一兩季ok但之後有啲cw味
11雖然係主角但唔似其他女權片咁夾硬「做埋男人嗰份」,Nancy又衝動又硬頸但成日撞板,max串咀得來其實係個小女孩好需要人愛,幾個女角都係有作用而又有廢嘅地方要男人幫忙,唔係一味寫到啲男人係毒撚廢柴,女人無敵,又冇好突兀咁逼觀眾睇LGBTQ情節,呢點於現今歐美已經好難得
Hmv先真係多電影
唔會去比較邊個值得sub,不論有冇爛片定有幾多佳作,我要的只係想睇就隨時開黎睇嘅選擇權。更何況各有千秋,心情唔同果日都可睇唔同嘅片種。比果一百幾十,我就覺兩邊都係物超所值!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞