覺唔覺一套Stranger Things屌打成個Disney+?

145 回覆
677 Like 77 Dislike
其實本身係香港,串流平台呢樣野就係stranger things帶起
當年netflix最撚勁就係stranger things第一季,又可以同人share
有時d fd想你睇就直接share埋比你,到你覺得好用又自己join埋
stranger things帶起左netflix,netflix又令其他平台知道呢條路可行
可見stranger things幾撚犀利
一集都冇睇過
入場直接支持好過啦
真,果時覺得好正
入場支持完都可以係串流繼續支持
同埋係串流有得睇更加容易推介未睇既朋友支持
咁入黎托柒
因為唔駛睇都知套野吹大左
睇左頭3季,完全唔覺好睇,每集都挨住咁睇下第四季睇左頭一集,諗緊好唔好棄劇,堅悶
講真 Netflix 都好撚多伏作,尤其係佢D戲,真心on9無極限,咁多budget但專拍垃圾
之前套Red Notice 真係極品,睇完直頭浪費左人生兩粒鐘
Disney+ 好明顯係用佢知名度高既IP不停炒冷飯,擴闊個世界觀再不停加新角色新故事翻炒,3套中1套都賺,你都係要追晒佢
Gravity Falls
兩個genre邊有得比
Hbo肯出高清已經屌打兩間啦
真係得鬼佬先會認真拍科幻片嘅實證,無限既想像先可以滿足人類嘅求知慾,一啲垃圾嘅家長式統治同變成奶共之都嘅垃圾國際都巿花多幾十年都只可以步人地行過嘅路,你睇無記播緊果套支國版大長今就知!
lm

其實st s3都麻麻地 係今季先好睇返
The boys就持續高質
不過st屌打成個disney+就難啲
最好睇嘅mandalorian你唔講?
之前幾季都ok
今季悶到仆
飛住黎睇
係最尾兩集先好睇
Dklm 晒撚晒時間
以為Disney+會有兒童台,俾小朋友學吓英文,結果乜都冇
睇完第一季就棄左
Mandalorian唔係集集都咁好睇
唔覺
反而覺得stranger things 吹大左
香港版Netflix 興起比較普遍先係近呢兩三年既事 主要原因係肺炎先多左subscribers 未肺炎前香港版Netflix 根本冇野睇 冇咩討論價值 俾人屌到係垃圾黎

至於stranger things 既成功 其實都係一個轉捩點 唔多唔少都影響Netflix 會投入更多資源去拍原創劇/電影
而家仲有上? 入老母閪咩
勁多大卡士爛片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞