[I/An/Steam] Shadowverse 闇影詩章 [28] 新卡包 重新出發

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
買ac算啦 舊虹全解都唔係好夠你玩
個活動好似幾過癮,有野送下
以前類似依D咁既活動
記得以前Re:0 好似都係合作出幾個主戰only
多數都有卡送 re0都有
隻兔好撚嘈
而家入返坑會唔會太遲無人玩
香港就不嬲都少人玩,你講排隊就一樣幾乎秒排
差咗嘅: 聽講而家新手/低分區都易遇到齊卡嘅T1/T2 deck,所以啱啱玩返應該會覺得難贏咗。同理而家一副牌9-20張虹卡左右係常態。新手/回鍋組一副新牌嘅成本高咗唔少。唔多建議用純新ac/好舊嘅ac玩返,除非你有咩絕版skin好想keep返。
好咗嘅: 而家任務唔再限職業,可以一套解完每日任,我呢啲長期休閒玩家輕鬆咗。
頭盔: 買ac有風險 請自行判斷
買咗個初始acc 抽哂啲包同錢砌咗副t1 死靈 唔知可以夠用到幾耐呢
但好快又出新一set 卡,到時應該又要加D新卡入去補返強啲副牌

利申: 入坑兩個月新手
好難講 唔好彩嘅最快一個月改版之後meta大變用唔落去 好彩嘅改幾張卡就可以繼續用
下個patch 應該走露娜 做任20死靈術任要睇有無新咭
睇嚟DLC後到新卡之前都會不停打皇家 個大賽5/5皇家
係唔係有位叫elvi嘅巴打申請公會? 係嘅比個正皮
第一日down隻game
其實好耐之前有比個fd叫玩過陣
但係都唔係好明 本身都冇咩卡牌game底
想問有冇教學應該點做
推一下
組下deck,玩下主線/pvp,睇下鍾意咩角色,最近聯動日本嗰隻高人氣角,之前有其他game/動畫聯動
我見好似就黎改版,係咪留返啲錢抽新池好啲
而家想玩死靈或者精靈 但係唔夠紅水
留啦
到時先睇下個環境嚟合牌
死靈無咗露娜會唔會收皮
死靈咁多黑科技,沒咁易收皮
留啦,新手唔急嘅,做下日任,打下活動先,今次個活動新手都打得
新手唔知揀咩就揀龍啦,優先揀pp+1嗰啲,然後見到7C法術想象的具現化就揀,其他揀高Cost嘅就差唔多
啱啱打曬超級電腦
而家有暫用牌組好易玩
明明好耐之前打極都好難過
見成個星期冇應拒絕咗 你申多次
其他人申請都最好講聲 有時分唔到係路人定巴打
其實五包嘅卡都有機會用到,如果冇特別邊隻主戰skin想抽就睇下想組嘅deck嘅虹同金卡喺邊包多
我申請咗
叫餅一舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞