[記得投all star] MLB 2022 討論區 (9)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
係得佢做野
應該咁講有足夠配套係好勁
用貢獻價值黎講 佢係聯盟Top 10
(打+投 1.6 + 2.3)

分開睇打擊WAR全大聯盟排67 投手WAR全大聯盟排第10

大谷係特殊人士 war 只能個別睇佢係投同打嘅war
實際上大谷兩刀流同時技打 war 量化唔到佢兩刀流嘅表現實際對球隊嘅貢獻

係呀 同埋我講錯WAR唔係打擊 係打擊+守位
如果淨係計純打擊佢應該排名仲高D 今年未到銀棒都至少第二三名level
應該Yordan Alvarez銀棒啦
洋基8 9局兩支Grand Slam
比hicks做正選啦

Gallo賣走佢換新秀
Gallo仲換到新秀? 今年既gallo掉轉貼錢先搵到人要啦
schwarber都要驗
Hicks打野手咋
睇埋下次場做先發投手可以有結論
因為大谷唔 count 投手
所以實際上變咗14投13打
理論上係多咗一個投手位
但佢又要6人輪值
所以變相 roster management 上個優勢未完全發揮到
如果5 man rotation 咁球隊就真係大賺
俾其他隊多隻牛用
DH銀棒關投咩事
Betts
其實點解會話霸咗個DH位 有啲球員係打DH㗎啦 你唔會話Alvarez, JD霸咗個DH位㗎嘛

DH大谷贏Alvarez都幾唔合理
Vlad 1B都好唔合理
Rizzo 呢?Arraez 呢?Ty France 唔係近排傷左一定先過佢。Abreu 分分鍾都好過佢。
仲有ss有bo
加拿大太多fans冇計
All Star 正選一講投票基本上都名氣行先
望就望 backup 修正到同名氣大嘅表現唔好太閪搞到太尷尬
https://twitter.com/WBCBaseball/status/1545091697763356672?t=1u2P2SaDLkvSaBrBR56P0w&s=19

睇 All Star 不如睇 WBC
終於返黎喇
呢個真心好睇
真係整成隊blue jays 好無
2nd base第二Espinal
bluejays今年頭半年以佢地質素黎講絕對係underperforming
人氣投票唔洗太認真
到時開新post討論

夢之美國隊
勇士先on9
Adley Rutschman

大金烏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞