[#Lukwhosback] 車路士球迷休季內戰討論區

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
一直忍口唔提呢單,但既然here we go咗咁就講吓。

我應該係上季少數支持盧卡古嘅車迷。睇我啲post都知我好少批評盧卡古,就算有都只限於個別場次嘅比賽表現。畢竟我認為盧卡古嘅迷失並唔單止係佢本人嘅責任,係球會高層、杜曹、甚至其他隊友都或多或少地有份造成。

而我一直仍然選擇支持盧卡古,係因為我相信佢係有心踢,有心改變現況,有心為球隊好。

顯然地,我仲天真過天真嬌。

當初講到 「回家」「夢想」「Unfinished Business」,原來係咁輕易就可以放棄。

磨合係雙方面,杜曹、隊友無法配合你,但你又付出咗幾多?定只係奉旨其他人遷就你?唔如意就扮演受害者?

當年費托明顯唔夾隊波,但每次比賽都落足力,起碼對得住球迷;佐真奴首季登陸英超就比自家球迷噓爆,冇耐契爺沙利走埋,佢都冇放棄,仲做埋球隊副隊長;基柏曾經出現嚴重信心崩潰,成為全歐洲其中一個表現最差嘅門將,而家總算企返起身。

運動員係應該迎難而上,而唔係躲藏喺自己嘅comfort zone入面。只係經歷一年掙扎就放棄,身為球員嘅專業精神何在?(其實係半年,Fab指一月時盧卡古已經有意離開)

一年前非君不嫁,今日喊住縮返入老母個西;一年前背叛相信你嘅國米球迷,今日背叛相信你嘅車路士球迷。你個PR學位係咪白讀?

心中有好多更難聽嘅說話,但始終佢合約上仍然係車路士球員,我就唔講咁盡。呢刻我只係希望盧卡古好自為知,唔好再隨便接受訪問,有啲人一開口就會得罪人,我估國米球迷同車迷都唔想再聽你亂講嘢。

Moral of the story:唔好相信一個人口講幾愛你,action always speaks louder than words。
是但啦
反正前場嗰啲都係monitor 下 interest 下咋嘛
又唔係真係簽
結果一樣
Liam一針見血
Sarr colwill
打完千字文再講action always speaks louder than words
發神經
咁又一日 收工
打幾個電話問吓價就得啦
Todd Boehly’s decision to name himself sporting director has shocked some of Chelsea’s premier league rivals, there’s still uncertainty over the future of Petr Cech. ( @Matt_Law_DT )
Lukwhosgone
咪即管睇下佢買完人會點
同窮呀叔去噤鐘仔睇完之後返屋企打J 慳錢一樣
想睇杜係咪咁有眼光先
杜係多仔用美羊/巴黎果時, D 正前鋒全部都係做poacher
果時有足夠供應先令人覺得個正前無問題
差一個就到伊狗吠同抄po
請呢個好過馬體會嗰個
佢應該都係做幾個月咋
假設佢表現下滑、時得時唔得,連埋班國米迷反到佢仆街可能先係個case 既最佳情況,佢到時無癮又想轉場,米蘭果啲或者肯比十幾m 簽佢,再下年國米未必再比錢借
Inter Milan ultras have urged their fellow supporters not to welcome #Chelsea striker Romelu Lukaku with flags and scarves upon his return to Italy due to his betrayal last summer.

(@MailSport)
佢呢家踢緊既波太多野挑釁

我expect佢study左1.5季英超 浪費左1億
今季點都有個答案點樣去拎穩定性踢英超同發揮到球員

同埋隊波唔係鏝城咁有本錢話棄就棄
佢冇乜空間可以再亂鳩咁買人
果件都叫signature signing?
牠signing要signature咪signature signing囉
完左季你先加埋啲on9條件
想走數咪講囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞