[喵勇大戰]P.League+討論區14

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
勇士班教練就係賭
攻城獅班本土
如果連入兩球
夠唔夠膽起手第三次/入第三球
效率黎講Mike 真係無得輸
帶隊能力Reed好似仲癲,廢隊帶到入po
萬能科大的雙箭頭蓋比和張傑瑋於今日宣布將投入今年的PLG選秀,為今年PLG的待選名單增添了一個檔次。蓋比於110學年度UBA賽季可攻下14.8分、12.7籃板、1.7抄截、1.2阻攻,張傑瑋則可攻下17.8分、4.4助攻、2抄截的成績,除了於過去率領萬能科大於公開二級奪冠,也於本學年率領球隊進入公開一級四強,以第四名做收,兩人全能的表現可謂功不可沒。
呢d都係嘥氣
今年係得張政衙 陳范 谷毛 係會有多d出場時間
有三分能力同above avg.嘅體能,都好過鋼同猿啲本土後備側翼掛

但我係球團認真搞不如去美國搵多幾個kenny walko好過
大灣區個隊波簽咗劉傳興
第六人竟然係69攞 我以為野獸攞硬
不如挖班霸算 外籍生幫唔到手
如無意外簽咗三年
實至名歸
猿正正經經選張政衙 高射手 加挖班霸啦
下季都仲有價講

清走d人 關 喜 吳 蘇 陳狀元 堯 是旦留三件得啦
我覺得揀陳范最好
猿好多同類型球員 好似陳狀元 堯 69
陳范可以自己單打幫外圍製造空位
政衙冇乜持球 只係一個外圍射手
如果下季簽到兩個有實力嘅外援
簽唔到班霸仲有丁恩迪 個陣容都幾好
不過上年都係咁講 今年咪又係失望
堯留嚟都嘥氣
張政衙係aim 簡浩咁打
猿問題係一堆重疊功能嘅球員喺到

陳狀元 阿飛 大瀚 堯 羅 喜德 呢度留一半 一半trade 走佢啦
惠龍兒楊和去灣區翼龍
大瀚同其他功能性差好遠喎

佢係猿少數Secondary ball handler,可以自己創造隊友機會之餘,有外線威脅同空手走位,不過傷住個膝自主進攻威脅同失誤問題真係差咁啲

其他我冇意見上場都係睇洋將打波

話時話PLG 真係好多有d冇3分嘅球員,但t1就反而就多有3分冇d
隊友勁多假鬼
支那隊
睇籃協ig story 小台好似打得幾好 林彦廷好飛得
https://youtu.be/5fJhvT8qezY

所有野都係亂尻咁嚟
小四都話趕唔切 一個月搵哂所有球員
點解唔等多季要咁趕
又係豹係獅分身?
呢個要等大迫ching解釋
可能係同一班股東?
大概整理下我聽緊啲咩啦
我聽台灣籃球攝影記者講(因為影相做咗網友,開返關佢都會幫我申請P/T1嘅攝影pass入去影相)
首先就係話籃協嘅理事長同埋秘書長就係台灣籃球嘅毒瘤
首先佢哋見到P第一年好好,然後就諗住同黑人傾比佢哋加入,當然就被拒絕
即刻快快手搞個t1分一杯羹

咁唔係每個老闆都喜歡黑人
最特別就係攻城獅! 本身佢玩完第一年就諗住走,原因我冇問
佢哋就背後團隊成立咗豹加入T1
咁點解會搵小四做GM,佢話呢個當地嘅球壇秘密就係佢爭獅GM一大筆錢
佢就要做棋子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞