[喵勇大戰]P.League+討論區14

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
真 無啦啦要去搞辛巴明明射d急停就easy 2
消耗體力牙
第三節睇下成隊獅冇哂力
獅四號位當初簽到龍貓今日就應該夠打
3500啲拍波好古怪
傳波前嗰幾下拍波會唔同
所以好似好易捉路
同埋啲波大部分係頭頂擲
唔知係獅防守失誤多定係辛巴問題
定係富邦執行力高
我覺得PJ打獅好過用Z

雖然佢會有時腦衝1 on 1辛巴
但係佢中距同三分都有,中距係好針對到辛巴
就好似上輪小火車係咁零角度mid range
加上PJ比起Z更啱打快攻
布拉打t 好過
T幾隻鬼咁輪流打 有大把時間休息
睇下德古拉過到去台啤效率同打勇果時爭幾遠
都真, 辛巴咁既噸數,見佢場場打足48 都替佢辛苦
籃球/疑遭留言指「王X蛋」 雲豹蘇翊傑凌晨發文怒槓楊敬敏

蘇翊傑今晨留言雖未指名道姓,但說,「您貴為球員工會理事長,我曾經也是球員,吳小姐所說的,請問您查證了嗎?如果沒有,那便是以訛傳訛,再加上您所用的那些不符合您身份地位的言語,在下也開了眼界了!」楊敬敏日前才召開宣告台灣籃球球員工會成立,因此確定指的就是楊敬敏。
3出2我覺得幾好
如果咁講班本土咪重chur 注3出2 教練決定用邊兩個外援 雞湯場場用辛巴唔關個制度事 係佢自己揀
同埋第四節單外援 變相又抖多啲
本土場場打 打足四節 男模、又瑋、敏哥個啲隨時打四十幾分鐘啦
同意雞湯進攻戰術設定除左transition 外9成回合都用辛巴

喵戰術起手不外乎Post up/pnr 都係佢做強邊

對面Mike都場均40幾分鐘,但留意到許總會係2,3節進攻放佢係weak side 做下catch & shot/cut咁,調節體力

依啲就真係教練能力嘅分別
老實講喵有3500/小烈/澄爸/e都叫合格嘅射手(雙獅我都唔知算唔算)

做下射手戰術等辛巴搏下進攻籃板,又可以減輕佢進攻端付出嘅體力會唔會仲好

但季後賽真係好少見依類戰術起手,反而好似返返季衫洋將同對面泥漿摔角嘅獅
繼續辛巴+法獅
真係可以回家
球給志傑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞