人在波蘭 你問我答

373 回覆
31 Like 8 Dislike
我應該都會去南波蘭
zakopane真係你介紹先識
多謝
祝你早日康復
巴打識食 呢樣野我由第一日黎到已經講 甜既pierogi
睇你鐘唔鐘意行山 如果鐘意既話可以去karkonosze 都幾靚但就真係行山體就近Wroclaw多啲

我都想快啲好番 日日好似坐監咁依家
我之前去過 Krakow,集中營同鹽礦都好震撼
同近wroclaw多啲*
好期待
12月好似仲有Christmas market
集中營真係有個種絕望既感覺
鹽礦你係咪行礦工路線?好玩啲
我早兩日都係華沙,早兩個禮拜係poznan

之前係華沙果間hostel好似有個香港人,聽到佢傾電話係講廣東話
係靚同有氣氛 但唔好咁大期望 其實同我地年宵其實分別不大
我炒完之後再上架scooter都驚驚哋⋯
我諗住上翻行人路 但個駁位有啲高 過唔到就成個人趴咗落條街
橫落街?即係打橫咁仆落地下?係因為kick到嘢定快得濟break嗰陣仆?
巴打歐遊緊?
維園年宵都好大啵
btw之前係poznan stay左個零禮拜,因為間hostel真係好撚正,個host又勁好人,所以對呢個城市印象都幾好

poznan仲有間拉麵好撚高質,有日本質素咁濟,果日去到竟然要排隊都嚇親
鍾意poznan/ gdansk多過warsaw
yes 應該係話主要係波蘭遊緊
依家係lodz
係啊想避開個氹..點會跣呔就炒左....
咁我諗維園應該大少少 因為佢地唔係個個oldtown都大
唔係呀,果次行集中營行咗半日腳都跛埋,所以去鹽礦唔想咁辛苦
我原本都諗住今日去 點知炒左車
poznan係最好我係poznan打手

你講個間係咪連個裝修都似日本既
遊客路線既話就得教堂值得睇 但都真係靚
呢度好似冇乜野睇
岩岩出去行左果條好似係全球最長既商店街 有d舊樓係幾靚 同埋好多壁畫
你係諗住黎lodz玩?
諗住去個一日遊咁 因為poznan都近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞