人在波蘭 你問我答

373 回覆
31 Like 8 Dislike
sor 覆錯
希望你未走 我今日開始要返工 啱啱先返到酒店
圖二同圖四
Zwierzyniecka 8, 31-102 Kraków, Poland
真係好平 兩碟加埋19zl
(圖四係ukranian pancake,我中午十二點入到去叫佢介紹嘢食比我,佢指住碟pancake,於是我加碟加碟stew vegetables)

圖一
skarbnica smaku
os. Centrum C1, 31-929 Kraków, Poland
呢個貴d 33zl 叫central cake 但係佢份量多到我淨係食到一半
呢間餐廳係喺nowa huta 同一個block係蘇聯時期遺留落嚟嘅建築
而間餐廳本身都係由60年代當時全krakow最popular嘅書店改建成嘅

圖三係齋
restauracja veganic
Karmelicka 34, 31-124 Kraków, Poland
38zl
純粹喺覺得近排食得太多肉要食多d菜
lm
bird世一!5.99歐 daypass
來回都要成萬 所以早d book會好d
咁都真係幾貴 其實我唔係喺波蘭,你哋嗰邊啲人會唔會踩馬路多?
都有,scooter 其實玩晒,當自己係單車或行人都得
上次去Krakow
感覺啲local好cool
覺得呢個民族唔係好中意笑

但物價真心平
最好食係佢地啲甜品
點解咁貴
波蘭啲蘇聯遺物廢老真係Kam到爆
點識?
你講緊人定物?
廢老當然指人
咁點kam法?一日都想回到紅色時代?
年輕一代係好有活力 有笑容
廢老任何時間都閪口閪面 閪態度對答 冇基本禮貌
原來。不過好似斯拉夫人都係偏冷漠?
旅行識
樓主食左藍莓水餃未
後生一代好親切 同西歐冇乜分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞