人在波蘭 你問我答

373 回覆
31 Like 8 Dislike
裝修似日本果間好似暫時休業緊?
我食左佢隔離果間,但佢有做埋日本風果間既menu 好撚好食
排隊果陣仲識左個波蘭佬 佢係拉麵發燒友
咁岩我地兩個都係一條友 佢就話不如一齊入去食 因為二人檯快過一人入座
講起lodz呢個城市得Manufaktura有少少印象其他真係冇咩特別咁
反而好想知lodz堆電車有冇換哂冷氣/翻新哂
lodz 正嗎
我係lodz stay到下個禮拜一 睇下有冇機會係度見到你
開番啦 呢間都幾好食 但整體黎講梗係香港高汁啲
難啲 星期五先做手術 起碼星期六先離開醫院
一定好痛 祝你早日康復啦
我仲未行到去manufaktura,不過我諗d商場同其他城市果d都差唔多
由舊工廠/電廠改建做商場,我覺得好多裝修都好靚,不過d鋪頭就唔多岩行
我google左有個Central Museum of Textiles同埋Cinema museum Lodz都想去

頭先係街見到電車仲有舊款行緊,所以應該都冇換晒
我係warsaw果陣都有搭左一次冇冷氣果隻,焗到仆街 果日好似27度
之後紋緊身果陣同師父吹水,佢話佢會寧願等多10分鐘都要搭有冷氣果架
第一印象係好似死城咁 因為我落左巴士行去住果度條街d樓全部都係吉晒
不過今日出左去行商店街,覺得都幾好feel 又唔會太多人
同埋火車站好新好靚 感覺上波蘭大城市(除左warsaw)全部都係極速翻新緊 去到邊度周圍都係under construction

我自己鍾意poznan多d
多靚女?
無緣

btw你鍾唔鍾意食抹茶
有間抹茶鋪係日本人開,我上次行到去點知佢冇開,check返告示話owner放假,咁岩佢放假個period中晒我stay poznan既日子
有機會下次再黎poznan一定會試
多謝你
我覺得都算多比起其他歐洲國家
邊間?我未試過
易唔易溝
未試過唔知但佢地都freidnly既
friendly*
27度坐電車冇冷氣唔算熱啦,果陣暑假30幾度係lodz坐半個鐘電車停站開門果陣出面係涼過架電車先恐怖
如果方便既介唔介意影幾張果邊既電車有少少掛住果邊
如果有興趣既可以去動物園睇下個場既動物唔差係個場裝修舊少少
manfactura有zipline玩下都幾有趣既
Central Museum of Textiles出面好好睇但係入面好多都係model着衫同埋有幾部機器咁可能會有demo俾你睇下部機點用咁
Happa to Mame
隔離仲有間食咖喱吉烈豬扒飯/滑蛋豬扒丼既鋪都係日本人開,兩個日本owner好似係frd黎

搵日去試試先
屌 出面涼過電車呢樣真
係條街行多數都有風吹埋黎好涼爽 不過早兩個禮拜華沙勁好天 個太陽兜頭曬落黎乾煎就好熱 不過踩單車幾舒服

頭先行完返左apartment了 影唔到lodz電車不過可以post張poznan電車俾你
波蘭呢邊d亞洲野 尤其係日本野基本上都冇乜點中過伏
有d仲直頭係高質,價錢又合理 好撚正
我係呢度食亞洲野多過食波蘭野
多謝張相
差D唔記得左講lodz rudzka gora 超好玩既滑梯建議可以去玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞